Nákupný zoznam

Dokonalé buchty pečené na plechu, overený recept

08.02.2021

  • 5.0/5

Buchty pečené na plechu. Overený a jednoduchý recept na tradičné kysnuté buchty so slivkovým lekvárom podľa tradičného receptu sa jednoducho oplatí vyskúšať.

Pečené buchty na plechu, babkin recept

Buchty pečené na plechu. Overený a jednoduchý recept na tradičné kysnuté buchty so slivkovým lekvárom podľa tradičného receptu sa jednoducho oplatí vyskúšať.

Skvelé pečené buchty so slivkovým lekvárom jemné ako pavučinka. Zo stola miznú okamžite a ešte teplé.

Ak ste ich ešte neškúšali urobiť, už nerozmýšľajte. Tento recept je vhodný aj pre menej skúsených kuchárov a kuchárky.

Vyskúšajte aj recept na tradičné pečené buchty webu Ženyvmeste.sk

Buchty

  • Čas prípravy:  30 minút
  • Čas kysnutia: 1-1,5 hod.
  • Počet kusov: 30

Alebo ste naopak už skúšali niekoľko receptov a výsledok nestál vždy za námahu? Nech sa páči, skúste tento. Inšpirujte sa našim receptom, ktorý zvládnu s trochou snahy všetci.

Potrebujete trošku času na kysnutie, ale výsledok vás milo prekvapí. Garantujeme!

Máme pre vás aj recept na klasickú bublaninu s ovocím - kliknite

Na plechu pečené buchty - ingrediencie

(na 30 kusov)


Ingrediencie

  • 1 ks - vanilínový cukor
  • 1/2 ks - prášok do pečiva
  • 1 na posýpku - práškový cukor
  • 250 ml - mlieka
  • 1/2 čajovej lyžičky - soli
  • 1 dcl - oleja
  • 250 g - hladkej múky
  • 250 g - polohrubej múky
  • 3 polievkové lyžice - kryštálového cukru
  • 1/2 kocky - droždia
  • 1 polievková lyžica - medu
  • 100 g - masla
  • 1 ks - slivkový lekvár (440 g)
Poslať ako nákupný zoznam

Dokonalé buchty pečené na plechu, overený receptAutor - Nela

Dokonalé buchty pečené na plechu, postup receptu

Ingrediencie - Na kvások budeme potrebovať: 100 ml vlažného mlieka, polovicu kocky čerstvého droždia, jedna polievková lyžica kryštálového (trstinového) cukru. Na kysnuté cesto: 250 g hladká múka (alebo hladká špaldová), 250 g polohrubej múky (alebo polohrubej špaldovej), 150 ml mlieka, 1 dl oleja, 2 polievkové lyžice kryštálového cukru (alebo trstinového), 1 ks vanilínového cukru, polovica prášku do pečiva, 1 polievková lyžica medu, polovica čajovej lyžičky soli. Na náplň: jeden pohárik slivkového džemu, alebo lekváru (440 g), prípadne iný obľúbený hustejší lekvár. Na potretie buchiet budeme potrebovať 100 g roztopeného masla.  Na posýpku si pripravte práškový cukor (alebo pomletý trstinový).

  1. Na úvod si pripravíme kvások. Do jedného deci mlieka si rozdrobíme droždie a pridáme jednu polievkovú lyžicu kryštálového cukru. Všetko si vymiešame, aby sa droždie rozpustilo. Následne necháme na teplom mieste postáť, aby zmes nakysla.
  2. Medzitým si pripravíme ostatné suroviny. Múku si preosejeme do väčšej misy a pridáme zvyšný cukor, vanilínový cukor, prášok do pečiva, soľ, med, olej, zvyšné vlažné mlieko a doplníme vykysnutým kváskom. Ručne alebo mixérom vymiesime a vypracujeme hladké nelepivé cesto.
  3. Cesto poprášime múkou, prekryjeme v nádobe utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste približne 1,5 hodiny. Cesto by správne malo zdvojnásobiť objem.
  4. Rozpustíme si maslo. Plech alebo misu na pečenie s veľkosťou asi 23x33 cm potrieme silnejšou vrstvou masla. Cesto nasjkôr vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a potom narežeme štvorčeky cca 6x6 cm. Na každý štvorček navrstvíme slivkový alebo iný obľúbený hustý lekvár. Namiesto lekváru si môžene pripraviť aj tvarohovú plnku (zmiešame tvaroh, žĺtok, cukor, trošku maizeny).
  5. Konce na štvorčeky narezaného cesta si pritlačíme spolu, dáme pozor, aby lekvár ostal uzavretý v buchte, postláčame, aby sa buchtička uzavrela. Potrieme z každej strany roztopeným maslom (aby sa buchty po upečení pekne oddeľovali) a zlepenou časťou dole ukladáme postupne vedľa seba na plech.
  6. Potrieme ešte roztopeným maslom a necháme približne 20 minút podkysnúť. Po vykysnutí vložíme plech do rúry, nemusíme ju predhrievať, teplotu si nastavíme na 170o C a pečieme 30 – 40 minút podľa potreby.

Tip na záver: Upečené buchty opäť potrieme rozpusteným maslom a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Prikryjeme bavlnenou utierkou, aby nevyschli.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj pečené buchty so slivkovým lekvárom, jemnučké ako pavučinka webu DobráKuchyňa.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A čítajte najnovšie recepty bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie koláče a zákusky

Aktuálne recepty