Buchty pečené na plechu. Overený a jednoduchý recept na tradičné kysnuté buchty so slivkovým lekvárom podľa tradičného receptu sa jednoducho oplatí vyskúšať.
Skvelé pečené buchty so slivkovým lekvárom jemné ako pavučinka. Zo stola miznú okamžite a ešte teplé.
Ak ste ich ešte neškúšali urobiť, už nerozmýšľajte. Tento recept je vhodný aj pre menej skúsených kuchárov a kuchárky.
Vyskúšajte aj recept na tradičné pečené buchty webu Ženyvmeste.sk
Alebo ste naopak už skúšali niekoľko receptov a výsledok nestál vždy za námahu? Nech sa páči, skúste tento. Inšpirujte sa našim receptom, ktorý zvládnu s trochou snahy všetci.
Potrebujete trošku času na kysnutie, ale výsledok vás milo prekvapí. Garantujeme!
Máme pre vás aj recept na klasickú bublaninu s ovocím - kliknite
(na 30 kusov)
Ingrediencie - Na kvások budeme potrebovať: 100 ml vlažného mlieka, polovicu kocky čerstvého droždia, jedna polievková lyžica kryštálového (trstinového) cukru. Na kysnuté cesto: 250 g hladká múka (alebo hladká špaldová), 250 g polohrubej múky (alebo polohrubej špaldovej), 150 ml mlieka, 1 dl oleja, 2 polievkové lyžice kryštálového cukru (alebo trstinového), 1 ks vanilínového cukru, polovica prášku do pečiva, 1 polievková lyžica medu, polovica čajovej lyžičky soli. Na náplň: jeden pohárik slivkového džemu, alebo lekváru (440 g), prípadne iný obľúbený hustejší lekvár. Na potretie buchiet budeme potrebovať 100 g roztopeného masla. Na posýpku si pripravte práškový cukor (alebo pomletý trstinový).
Tip na záver: Upečené buchty opäť potrieme rozpusteným maslom a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Prikryjeme bavlnenou utierkou, aby nevyschli.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj pečené buchty so slivkovým lekvárom, jemnučké ako pavučinka webu DobráKuchyňa.sk
Karamel ako jedna báseň – ten pravý šmrnc sa získava pridaním soli do karamelizovaného cukru.
Výborný bebe zákusok. Vyskúšajte náš top recept na nepečený koláč z bebe keksov. Jednoduchý a tak skvelý.
Famózny nepečený čokoládový cheesecake pre čokoholikov. Vyskúšajte overený recept webu Najlepšie Koláče a pripravte si doma skutočnú delikatesu.
Vanilkový krém na dukátové buchtičky neodmysliteľne patrí. Skúste tento tradičný recept na klasickú dobrotu.
Najlepší piškótový koláč, nepečený a so šľahačkou. Rýchly recept, ak nerátate tuhnutie, tak je to 15 minútovka A bez pečenia. Chutí úžasne.
Pripravte si najlepšie pudingové slimáky podľa vyskúšaného receptu portálu NajlepšieKoláče.sk.