Nákupný zoznam

Dokonalý cheesecake, ktorý budete milovať. Overený recept

19.07.2021

  • 5.0/5

Neobyčajne obyčajný cheesecake, ktorý budete milovať. Pripravte sí s nami skvelý koláčik podľa overeného receptu webu NajlepšieKoláče.sk.

Neobyčajne obyčajný cheesecake, ktorý budete milovať. Pripravte sí s nami skvelý koláčik podľa overeného receptu webu NajlepšieKoláče.sk.

Cheesecake, ktorý budete milovať. Overený recept

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas tepelnej úpravy:60 minút
  • Počet porcií: 10

Cheesecake patrí k takpovediac moderným receptom. Ide o koláč, v žiadnom prípade ale nie tradičný, z kysnutého cesta.

Spodná vrstva väčšinou býva tvorená z rozdrvených sušienok a masla, na to nejaké ovocie (môže – nemusí byť) a samozrejme, úžasná tvarohová plnka.

Skúste si ale vyrobiť cesto vlastné, nie je to nič zložité a je oveľa chutnejšie.

Presvedčíte sa o tom pomocou fotoreceptu Dobrá kuchyňa. Ak budete postupovať krok po kroku, podarí sa vám dnes už možno všade známy a obyčajný, ale aj tak neobyčajný chceesecake s nektárinkami.

Vyskúšajte aj recept na úžasný klasický tvarohový cheesecake s ovocím

Ingrediencie na cheesecake

(na 10 porcií)


Ingrediencie

  • 300 g - hladká múka
  • 170 g - maslo
  • 2 kávové lyžičky - citrónová šťava
  • 20 g - kakao
  • 250 g - mascarpone
  • 80 g - cukor
  • 500 g - jemný mäkký tvaroh
  • 4 ks - banány
  • 6 ks - nektárinky
  • 150 g - hnedý cukor
  • 1 ks - vanilkový cukor
Poslať ako nákupný zoznam

Dokonalý cheesecake, ktorý budete milovať. Overený recept

Overený recept na cheesecake, postup receptu

Ingrediencie na 10 porcií - Na cesto: 300 g hladkej múky, 20 g kakaa, 170 g masla, 80 g cukru, 1 vajce. Na plnku: 500 g jemného mäkkého tvarohu, 250 g mascarpone, 6 nektáriniek alebo 4 banány, 6 vajec, 150 g hnedého cukru, 1 vanilkový cukor, 2 KL citrónovej šťavy.

  1. Spracujeme si prísady na cesto. Zmiesime múku s vajíčkom, maslom, cukrom a kakaom.
  2. Cesto necháme pol hodinu stuhnúť v chladničke.
  3. Cestom vyložíme dno tortovej formy. Dbáme na to, aby bolo všade rovnomerne rozmiestnené.
  4. Medzitým si pripravíme náplň. Celé vajíčka šľaháme s cukrom, hnedým aj vanilkovým.
  5. Šľaháme na hustú penu, po chvíľke pridáme citrónovú šťavu.
  6. Následne do toho našľaháme aj tvaroh a mascarpone.
  7. Na cesto natrieme rozmixované nektárinky alebo roztlačené banány.
  8. Nalejeme tvarohovo-vajíčkovú plnku a pečieme na 170 stupňov Celzia hodinu vo vodnom kúpeli. Dobré je formu zvonka obaliť papierom na pečenie.
  9. Po hodine treba odskúšať drevenou špajdlou, či plnka pečením stuhla. Musí ostať suchá. Ak áno, cheesecake je hotový.

Dobrú chuť.

Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik

Prihláste sa na náš newsletter

A čítajte najnovšie recepty bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie koláče a zákusky

Aktuálne recepty