Domáci recept na karamel. Autorka receptu a foto - Slávka
Karamel, tekutý ako jedna báseň – ten pravý šmrnc sa získava pridaním soli do karamelizovaného cukru.
Kombinácia sladkého so slaným v nás evokuje niečo bláznivé, americké. V prípade karamelu je to ale záležitosť, ktorá sa priam žiada: pridať soľ do karamelizovaného cukru. Predstavte si k tomu ešte maslo a šľahačku a vznikne pochúťka ako jedna báseň. Slaný karamel.
Netreba sa toho vôbec báť, na webe NajlepšieKoláče si vysvetlíme hlavné zásady a postupy. Opatrnosť je samozrejme na mieste, pálený cukor je extra horúci a ťahavý. Pokiaľ by sa dostal na prst, to by veľmi bolelo.
Ak ale zostane v hrnci, všetko je v poriadku. Získate tak úžasnú pochúťku, že si ju budete pripravovať stále dokola.
Hodí sa buď len tak na lyžičku alebo ako základ ovocných koláčov či poleva na tortu, prípadne palacinky. Urobiť si vlastný slaný karamel je neoceniteľná vec, tak poďme na to...
Máme pre vás aj recept na ako sa robí karamel webu DobráKuchyňa.sk
(na 5 porcií)
Ingrediencie (na 5 porcií ootrebujeme): 100 g kryštálového cukru, 50 g masla, 50 ml šľahačky, ½ KL soli.
1. Začneme rozpúšťať cukor
Cukor pomaly začneme rozpúšťať na ohni.
2. Bude tekutý
Musí byť všetok cukor úplne tekutý.
3. Pridáme a miešame
Pridáme maslo, soľ, šľahačku a opatrne premiešavame, kým sa všetko krásne nespojí.
Dobrú chuť.
Máme pre vás aj recept domáce karamelové grilážky
Máte len chuť na niečo dobré, ale nechcete stráviť pri sporáku veľa času? Pripravte si kakaový koláčik s čokoládovou polevou, recept na zdravý dezert do pol hodiny.
Karamel ako jedna báseň – ten pravý šmrnc sa získava pridaním soli do karamelizovaného cukru.
Výborný bebe zákusok. Vyskúšajte náš top recept na nepečený koláč z bebe keksov. Jednoduchý a tak skvelý.
Famózny nepečený čokoládový cheesecake pre čokoholikov. Vyskúšajte overený recept webu Najlepšie Koláče a pripravte si doma skutočnú delikatesu.
Vanilkový krém na dukátové buchtičky neodmysliteľne patrí. Skúste tento tradičný recept na klasickú dobrotu.
Najlepší piškótový koláč, nepečený a so šľahačkou. Rýchly recept, ak nerátate tuhnutie, tak je to 15 minútovka A bez pečenia. Chutí úžasne.