Nákupný zoznam

Fantastická torta, recept ako sa robí piškótová torta

04.08.2021

  • 3.3/5

Mäkučká, super jednoduchá a nadýchaná piškótová torta – zaručený postup.

Mäkučká, super jednoduchá a nadýchaná piškótová torta – zaručený postup.

Piškótová torta s krémom a ovocím

Piškótová torta býva často kameňom úrazu najmä pre začínajúce pekárky, ktoré by radi potešili svoju rodinu chutnou a nadýchanou pochúťkou.

Ľahko sa totiž môže stať, že cesto spľasne, je husté, bez dierok a taká torta by nikomu nechutila.

Portál NajlepšieKoláče.sk vám prináša fotorecept, podľa ktorého sa tradičné piškótové cesto zaručene podarí.

A pritom to nie je nič zložité; žiadne veľké váženie surovín, stačí vám ako odmerka polievková lyžica.

Výsledkom je krásne žltá, ľahučká a mäkučká piškótová torta, ku ktorej si už len pripravíte pudingový krém a nakombinujete ho s ovocím, ktoré máte najradšej.

Táto torta by obstála aj na stole každej narodeninovej oslavy či pri výnimočných príležitostiach a sviatkoch.

Ingrediencie na piškótovú tortu

(na 10 porcií)


Ingrediencie

  • 10 polievkových lyžíc - polohrubá múka
  • 5 ks - vajcia
  • 10 polievkových lyžíc - olej
  • 1 balíček - prášok do pečiva
  • 10 polievkových lyžíc - práškový cukor
  • 2 balíčky - vanilkový puding
  • 200 g - kryštálový cukor
  • 250 g - maslo
  • 1 na ozdobenie - strúhaný kokos
  • 500 g - tvaroh
  • 1 podľa chuti - ovocie z konzervy podľa vlastného výberu (napr. ananás, jahody, mandarínky)
Poslať ako nákupný zoznam



Fantastická torta, recept ako sa robí piškótová torta

Fantastická torta, postup receptu ako sa robí piškótová torta

Ingrediencie na 10 porcií: na cesto: 5 vajec 10 polievkových lyžíc práškového cukru, 10 lyžíc oleja, 10 lyžíc polohrubej múky, 1 balík prášku do pečiva. Na plnku: 2 balíky vanilkového pudingu, 250 g masla, 500 g tvarohu, 200 g kryštálového cukru, ovocie z konzervy podľa vlastného výberu (napr. ananás, jahody, mandarínky).

  1. Vajcia šľaháme celé v mixéri do peny s práškovým cukrom.
  2. Pridáme olej, 10 lyžíc polohrubej múky a prášok do pečiva. Ďalej šľaháme.
  3. Pripravíme si tortovú formu, vyložíme ju papierom na pečenie a hotové cesto do nej nalejeme. Pečieme na 180 stupňov Celzia 25 až 30 minút.
  4. Upečené a vychladnuté cesto cez stred prekrojíme.
  5. Môžeme ho pokvapkať aj šťavou z ovocia, na to dáme kúsky ovocia a začneme vrstviť plnku, ktorú sme si pripravili tak, že sme uvarili puding podľa návodu, avšak hustejší (dali sme menej mlieka). Následne sme vmiešali maslo, cukor a tvaroh.
  6. Potom priložíme druhú vrstvu cesta a postup zopakujeme.
  7. Tortu ešte na povrchu ozdobíme zvyšným krémom, ovocím, prípadne aj nastrúhaným kokosom.

Dobrú chuť.

Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik

Prihláste sa na náš newsletter

A čítajte najnovšie recepty bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie koláče a zákusky

Aktuálne recepty