Nákupný zoznam

Hrnčekový jablkový koláč, overený RECEPT

03.02.2021

  • 3.7/5

Jablkový koláč podľa osvedčeného hrnčekového receptu. Skvele chutí a je úplne jednoduchý, rýchly a čo sa ráta, navyše zdravý. Na prípravu potrebujete len hrnček.

Najlepší jablkový koláč podľa nášho osvedčeného hrnčekového receptu. Skvele chutí a je jednoduchý, rýchly a navyše zdravý. A na jeho prípravu potrebujete len hrnček.

Jablkový koláč, hrnčekový recept

Chutný jablkový koláčik plný skvelej chuti. Rýchly, hrnčekový, nenáročný. Vhodný na každú príležitosť a rovnako počas sezóny zberu jabĺk ako aj mimo nej. Ak chceme zvoliť verziu pre celiatikov, použijeme bezlepkovú múku.

Recept má aj skvelé hodnotenia našich čitateliek, prečítajte si dole pod článkom na webe zenyvmeste.sk. Vyskúšajte tento overený recept z kuchyne portálu najlepsiekolace.sk.

Verím, že vám náš recept na jablkový koláč bude chutiť a budete sa k nemu vracať znova a znova. Napíšte nám do diskusie, či vám chutil.

Vyskúšajte aj recept na jablkový koláč webu DobráKuchyňa.sk. Máme aj recept na jablkové pité.

Jablkový koláč

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas pečenia: 30 minút
  • Počet kusov: 30 (1 väčší plech)

Jablká patria u nás medzi najbežnejšie ovocie a jablkový koláčik zase medzi tie najbežnejšie dobroty. Ale to určite nijako neznižuje jeho skvelú chuť. Raz za čas jednoducho jablkový koláčik musí byť.

Fantasticky prevonia domácnosť a vytvorí ten pravý pocit domova a spomienok na časy, keď nám ho pripravovala stará mama. Vyskúšajte.

Vybrali sme pre vás aj recept na výbornú ovocnú bublaninu - kliknite. Vyskúšajte aj náš krehký jablkový koláč.

Hrnčekový jablkový koláč - ingrediencie


Ingrediencie

  • 2,5 hrnčeka - polohrubá múka
  • 2 ks - vajcia
  • 1/2 hrnčeka - olej
  • 1 ks - vanilínový cukor
  • 1 ks - prášok do pečiva
  • 5 ks - jablká
  • 1 hrnček - kryštálový cukor
  • 1 čajová lyžička - sóda bikarbóna
  • 1 podľa chuti - ovocie
  • 1 podľa chuti - džem
  • 2 polievkové lyžice - kakao
  • 1 podľa chuti - čokoláda
  • 2 čajové lyžičky - škorica
  • 1 hrnček - mlieko
Poslať ako nákupný zoznam



Hrnčekový jablkový koláč, overený RECEPTAutor - Nela

Skvelý jablkový koláč hrnčekový, postup receptu

Ingrediencie (hrnček 0,2l) 4-5 ks veľkých jabĺk, 2,5 hrnčeka polohrubej múky (špaldovej), 1 hrnček kryštálového cukru (trstinového), 1 hrnček vlažného mlieka, ½ hrnčeka oleja, 2 vajcia, 2 lyžičky škorice, 2 lyžice kakaa, 1 vanilínový cukor, 1 lyžička sódy bikarbóny, 1 prášok do pečiva džem, čokoláda, ovocie,

  1. Jablká si očistíme, nastrúhame nahrubo (cca 700g). V miske si vymiešame všetky suroviny: múku, cukor, mlieko, olej, vajcia, škoricu (nemusíme), kakao (nemusíme),  sódu bikarbónu, prášok do pečiva. Pridáme jabĺčka a spojíme.
  2. Väčší  plech (cca30x40) si vystelieme papierom na pečenie, vylejeme cesto a pečieme pri teplote 180oC približne 30 minút. Ak máme plech menší, koláčik bude vyšší, pečieme dlhšie pri nižšej teplote 170oC, aby sa prepiekol.
  3. Po upečení ho potrieme ľubovoľným džemom a polejeme rozpustenou čokoládou. Pred podávaním ho môžeme ešte vylepšiť, ozdobiť šľahačkou alebo čerstvým ovocím.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na výborný jablkový hrnčekový koláč, top recept portálu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A čítajte najnovšie recepty bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie koláče a zákusky

Aktuálne recepty