2x hlasované

Čas prípravy: 15 minút
Čas pečenia: 15-20 minút
Počet porcií: 24 kusov

Hruškové muffiny s pridanou čokoládou

Hruškové muffiny od portálu Najlepšie koláče sú ďalším jednoduchým a rýchlym hrnčekovým receptom, ktorý sa vám zíde. Zvládnu ho aj úplní začiatočníci a začiatočníčky v kuchyni. Muffiny si môžete nachystať ako sladké raňajky alebo lahodný snack ku káve či čaju, hocikedy počas dňa. Hodia sa aj na výlety či ako dobrota pre každého počas osláv a iných slávností.

Náš fotorecept pozostáva z 2 dominantných chutí: navzájom sa dopĺňajú ovocné hruškové s čokoládovými. Ide o kombináciu, ktorá uspokojí milovníkov osviežujúcich dezertov, ale aj tých sladších. Aj napriek pridanej čokoláde v našom fotorecepte, výživová hodnota muffinov je vyrovnaná nielen hruškami, ktoré hydratujú telo a podporujú trávenie svojim obsahom vlákniny, ale aj špaldovou múkou. Získate tak zdravšiu verziu sladkých muffinov do niekoľkých minút. Želáme vám veľa šťastia s ich prípravou!

Receptový portál Dobrá kuchyňa vám taktiež odporúča vyskúšať hrnčekový recept na muffiny s marhuľami, pri ktorom si môžete porovnať postup prípravy a ušetriť ďalšie minúty. Vyskúšajte!

Hruškové muffiny: Potrebné ingrediencie

(na 24 kúskov) 

  • 1 prášok do pečiva
  • 100 g čokolády
  • 1 hrnček vlažného mlieka
  • 1 hrnček kryštálového alebo trstinového cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja alebo roztopeného masla
  • 5 hrušiek

Hruškové muffiny: Postup celého receptu do 35 minút

1

Najprv si osobitne zmiešame suché prísady (múka, cukor a prášok do pečiva).

Hruškové muffiny s čokoládou. Fotka - Nela

2

V druhej miske si potom vymiešame mokré ingrediencie a tými sú zase mlieko, vajcia, maslo alebo olej.

Hruškové muffiny s čokoládou. Fotka - Nela

3

Následne spojíme suché prísady s mokrými. Všetko spolu dobre premiešame.

Hruškové muffiny s čokoládou. Fotka - Nela

4

Pokračujeme s hruškami, ktoré si umyjeme a ošúpeme. Zbavíme sa aj ich jadierok a nastrúhame do tvaru rezančekov, presne ako na obrázku nižšie.

Hruškové muffiny s čokoládou. Fotka - Nela

5

Do hrnčekového cesta primiešame najprv hrušky a potom nasekanú čokoládu. Plech na muffiny si následne vystelieme papierovými košíčkami. Plníme ich vzniknutým cestom do 2/3.

Hruškové muffiny s čokoládou. Fotka - Nela

6

Ako posledné pečieme hruškové muffiny s čokoládou pri teplote 180 oC cca 15-20 minút. Z takéhoto množstva si vieme upiecť 2 plechy muffinov. Vyjde nám teda 24 kusov.

Hruškové muffiny s čokoládou. Fotka - Nela

Tip na záver: Do cesta môžeme pridať aj kakao alebo škoricu. Hruškové muffiny s čokoládou budú nadýchanejšie a krásne voňavé po pridanej škorici. Keď sa dokonca rozhodnete pridať kakao do polovice cesta ešte pred pečením, vzniknú vám na záver dvojfarebné muffiny.

Hotovo! Dobrú chuť k vašim hruškovým muffinom, nech už uplatníte tip na záver od nás alebo nie.

Podobný hrnčekový video recept na muffiny

Najlepšie koláče vám ponúkajú možnosť nahliadnuť aj na predošlé muffinové recepty, z ktorých sú mnohé hrnčekové a teda nenáročné na časovú prípravu. Inšpirujte sa, napríklad, receptom na jablkové muffiny alebo perníkové muffiny.

A čo v prípade, že vám zvýšia doma hrušky? Tu vám zase poradí feministický web Ženy v meste, ktorý má pre vás zoznam 3 receptov na ďalšie hruškové dezerty:

  1. Orechovo hruškový koláč
  2. Hrušková torta s karamelom
  3. Hruškové palacinky s medom a orechmi

FAQ 1: Musím použiť čerstvé hrušky alebo sa hodia aj konzervované?

Čerstvé hrušky sú nepochybne najlepšou voľbou. Hruškové muffiny naberú lepšiu textúru, rovnako ako aj osviežujúcu chuť a arómu. Samozrejme, ak je vám jednoduchšie použiť konzervované hrušky, odporúčame hrušky bez cukrového nálevu. Vďaka pridanej čokoláde v našom recepte nie je potrebný a mohol by v závere narušiť štruktúru a nadýchanosť muffinov. Kúsky konzervovaných hrušiek osušte a potom nakrájajte na menšie kúsky.

FAQ 2: Aká čokoláda sa najlepšie hodí do hruškových muffinov?

V našom fotorecepte na hruškové muffiny sme nespomenuli presný druh čokolády, ktorá by sa mohla pridať. Môžete si preto vybrať vašu obľúbenú, aby ste hruškové muffiny prispôsobili vašim preferenciam v momente prípravy. Najčastejšie sa pridáva do takýchto dezertov horká čokoláda, ktorá dodá muffinom intenzívnejšiu chuť, no nič nepokazíte ani na mliečnej čokoláde, ktorá zase spraví muffiny sladšie. Je to na vás!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu