Nákupný zoznam

Klasické socialistické rožky, jednoduchý RECEPT

22.02.2021

  • 3.7/5

Klasické socialistické rožky. Jednoduchý recept na skvelé domáce rožky so značkou Najlepšie koláče. Rožky chutia božsky.

Vynikajúce klasické socialistické rožky, overený recept

Najlepšie socialistické rožky. Nech sa páči. Vyskúšajte jednoduchý recept so značkou Najlepšie koláče. Chutia naozaj fantasticky. Zaspomínajte si s nami na detstvo.

Ak na miesenie použijeme kuchynský robot, ušetríme si mnoho času. Namiesto klasickej hladkej múky môžeme zvoliť múku špaldovú, domáce rožky budú výživnejšie. Cesto by malo byť vláčne, elastické, podľa potreby pridáme trochu múky alebo vody. Socialistické rožky pečieme so záparou, aby sa na nich vytvorila chrumkavá kôrka.

Cesto na domáce rožky si môžeme rozdeliť na 10 častí (každý bude mať cca 80 g). Ak chceme rožteky menšie, upečieme si aj 16 kusov. Cesto nemusíme vážiť, môžeme ho postupne deliť od oka (cesto na polovicu, opäť na polovicu, opäť na polovice). 

Vyskúšajte aj najlepšie žemle a rožky z kvásku, recept webu Ženyvmeste.sk

Ako si upiecť domáce socialistické rožky

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas kysnutia: cca 90 minút
  • Čas pečenia: 10-15 minút (podľa potreby)
  • Počet kusov: 10-16 (podľa veľkosti)

Nový web najlepsiekolace.sk vám ponúka novinku. Najlepšie socialistické rožky, ktoré sa oplatí rozhodne vyskúšať. 

Chrumkavé voňavé pečivo chutí úžasne. Upečte si s nami vynikajúce chrumkavé socialistické rožky. Dobrú chuť so značkou Najlepšie koláče.

Inšpirujte sa fantastické kváskové makovky, recept webu DobráKuchyňa.sk

Úžasné chrumkavé domáce rožky, ktoré si zamilujete

(Na 10-16 kusov)


Ingrediencie

  • 1 malá lyžička - soľ
  • 1/2 kocky - droždie
  • 1 malá lyžička - kryštálový cukor
  • 270 g - voda
  • 500 g - hladká špaldová (obyčajná) múka
  • 2 polievková lyžica - bravčová masť, maslo alebo olej
Poslať ako nákupný zoznam



Klasické socialistické rožky, jednoduchý RECEPTAutor - Nela

Najlepšie klasické socialistické rožky - postup receptu

Ingrediencie: 500 g hladká múka (hladká špaldová múka), 270 g vlažná voda, 1/2 kocky droždia, 1 malá lyžička kryštálového cukru, 2 malé lyžičky soli, 2 polievkové lyžice masla, bravčovej masti alebo oleja

  1. Do misky pridáme múku, nalejeme vlažnú vodu a rozdrobíme droždie, pridáme aj cukor. Počkáme cca 5 minút, aby sa droždie naštartovalo. Tak pridáme soľ a masť.
  2. Z týchto surovín si vypracujeme vláčne cesto, ktoré by sa malo oddeľovať od nádoby. Ak by bolo cesto redšie, pridáme ešte múku, keď hustejšie, prilejeme trochu vody.
  3. Cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť približne 1 hodinu, podľa potreby. Malo by zdvojnásobiť objem. Potom cesto preložíme na dosku, rozdelíme na malé bochníčky.
  4. Ak chceme rožky rovnaké, celé cesto zvážime, potom ho budeme deliť (vážiť) podľa počtu kusov. My sme zvolili rožky menšie, 16 kusov. Každý bochníček rozvaľkáme.
  5. Cesto je elastické, dobre sa s ním pracuje. Je vhodné použiť malý valček. Bochníčky rozvaľkáme do tvaru trojuholníka, potom ho zrolujeme od širšej časti do tvaru rožka.
  6. Rožky ukladáme na plech (nie blízko seba, rožky nakysnú), ktorý vystelieme papierom na pečenie (môžeme ho vymastiť tukom). Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť.
  7. Socialistické rožky necháme kysnúť cca 1 hodinu. Rožky pečieme pri teplote 230 oC so záparou, 10-15 minút podľa potreby. Pred pečením ich pofŕkame vlažnou vodou.
  8. Čas pečenia sledujeme, aby sa nám rožky nepripálili. Nám stačilo 10 minút, záleží to však od rúry na pečenie. Upečené domáce rožky preložíme na mriežku vychladnúť.

Tip na najlepšie koláče: Ako piecť so záparou? Starší plech (bez vody) dáme na dno rúry. Rúru vyhrejeme na požadovanú teplotu. Keď do rozohriatej rúry vložíme plech s rožkami, ihneď nalejeme aj pohár vlažnej vody (2 dl), rúru zatvoríme a rožky upečieme. 

Dobrú chuť.

Skúste si s nami pripraviť aj veľmi obľúbený hrnčekový jablkový koláč

Prihláste sa na náš newsletter

A čítajte najnovšie recepty bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie koláče a zákusky

Aktuálne recepty