Nákupný zoznam

Muffiny hrnčekové, výborný základný recept na muffiny

25.02.2021

  • 5.0/5

Muffiny a tento jednoduchý hrnčekový recept dokážete doma pripraviť rýchlo a ľahko. Výsledok stojí za to.

Muffiny a tento jednoduchý hrnčekový recept dokážete doma pripraviť rýchlo a ľahko. Výsledok stojí za to. 

Muffiny hrnčekové, základný recept

Hľadáte chutný koláčik, ktorý môže byť aj skvelá desiata? Tento recept na hrnčekové muffiny musíte vyskúšať. Potešia sa nielen deti, ale skvele si pochutia aj dospelí.

A na tomto recepte je skvelé, že ho môžete takmer donekonečna kombinovať. Nemáte chuť na klasickú polohrubú múku, urbte si doma muffiny zo špaldovej múky, alebo použite drvené ovsené vločky.

Nemáte chuť na kakaové koláčiky, kakao vynechajte. Nemáte doma sušené ovocie, alebo oriešky? Tak ich vynechajte a dajte hocičo vhodné čo doma nájdete.

Inšpirujte sa - top 7 receptov na najlepšie muffiny na svete - kliknite

Hrnčekové muffiny

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas pečenia: 15 minút
  • Počet kusov: 24

Jednoducho tento recept je naozaj skvelý. Osobne ho odporúčame aj preto, že sme podľa neho skvelé muffiny u nás v redakcii aj viackrát pripravili.

Jednoducho je to recept naozaj overený dlhým opakovaním a vylepšovaním. Na záver už pre vás zostalo pečenie a potom určite chutné maškrtenie, za výsledok ručíme.

Máme pre vás aj recept na luxusné perníkové muffiny

Základné recept na muffiny - ingrediencie

(na 24 kusov)


Ingrediencie

  • 1 hrnček - mlieko
  • 2 hrnčeky - polohrubá múka
  • 1/2 hrnčeka - olej
  • 1 ks - vanilínový cukor
  • 1 ks - prášok do pečiva
  • 2 ks - jablká
  • 3 polievkové lyžice - kakao
  • 1 ks - banán
  • 1 lyžica - mletá škorica
  • 1 hrnček - kryštálový alebo trstinový cukor
  • 3 ks - vajíčka
Poslať ako nákupný zoznam

Muffiny hrnčekové, výborný základný recept na muffinyAutor - Nela

Muffiny hrnčekové, výborný základný postup receptu na muffiny

Ingrediencie - suché: 2 hrnčeky polohrubej múky (ak chcete použite napríklad špaldovú múku, alebo drvené ovsené vločky, alebo aj ich kombináciu), 1 hrnček kryštálového cukru (alebo trstinového cukru), 1 lyžica mletej škorice, 3 lyžice kakaa, 1 vanilínový cukor, 1 prášok do pečiva. Tekuté: 1 hrnček plnotučného mlieka, ½ hrnček oleja, 3 vajíčka. Na ochutenie cesta: 2  jabĺčka, 1 banán, a ½ šálky napríklad: sušených brusníc alebo sušených sliviek, hrozienka, nasekané oriešky, kokos, alebo napríklad aj kúsky tmavej čokolády.

  1. Suché prísady si zmiešame v prvej miske. V druhej si potom ponorným mixérom zmixujeme 1 banán s 3 vajíčkami. Do tejto zmesi banánu s vajíčkami následne pridáme mlieko a olej a všetko ešte raz ponorným mixérom zmixujeme. Ak nemáme alebo nechceme použiť banán, spojíme iba ostatné tekuté prísady.
  2. Mokrú zmes si nalejeme k suchej časti a dôkladne premiešame. Tentoraz som do celej zmesi pridala ešte dve nastrúhané jabĺčka, nalámanú tmavú čokoládu a aj pol šálky strúhaného kokosu. Ovocie alebo kakao či kokos môžeme taktiež vynechať. Úplne pokojne pridajte hocičo, čo máte radi. Skvelé sú napríklad hrozienka, nasekané oriešky, alebo sušené brusnice či sušené slivky.
  3. Plech na muffiny si vystelieme papierovými košíčkami a naplníme. Ak tento plech nemáme,  môžeme košíčky poukladať na obyčajný plech. Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 15 minút.
  4. Na záver už len ozdobíme napríklad šľahačkou, alebo kúskami ovocia alebo čokolády.

Tip na záver: Z tejto dávky upečieme 24 muffiniek. Ak zvolíme verziu bez lepku, zameníme múku za bezlepkovú. Postup je rovnaký.

Dobrú sladkú chuť.

Vyskúšajte aj ďalšie recepty na výborné muffiny webu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A čítajte najnovšie recepty bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie koláče a zákusky

Aktuálne recepty