Nákupný zoznam

Nadýchaná bábovka, overený RECEPT

08.02.2021

  • 5.0/5

Nadýchaná bábovka, overený recept na úžasnú bábovku z pudingových práškov. Klasika. Pripravte si ju doma úplne jednoducho. Vyskúšajte bábovku podľa vyskúšaného receptu portálu najlepsiekolace.sk.

Nadýchaná bábovka, overený recept

Overený recept na nadýchanú bábovku z pudingových práškov. Klasika kúsok inak. Pripravte si ju doma úplne jednoducho. Vyskúšajte bábovku podľa vyskúšaného receptu portálu najlepsiekolace.sk.

Bábovka je proste klasika, dokáža spríjemniť každú voľnú chíľku, alebo koniec víkendu. Je skvelá na oslavy, výlety, alebo len tak, ku kávičke.

A bábovku z pudingových práškov ste už vyskúšali? Ak nie, tak teraz je ten správny čas.

Koláčik je to jemnučký ako pierko, úžasne chutný a dokonca môže byť vhodný aj pri bezlepkovej diéte. 

Vyskúšajte aj recept na výbornú hrnčekovú bábovku webu Ženyvmeste.sk

Bábovka

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Čas pečenia: 45-50 minút
  • Počet kusov: 16

Rozhodne vám príprava tejto výbornej bábovky nebude stáť veľa času a pochutí si na nej väčšia spoločnosť.

Ak jednoducho hľadáte nejaký koláčik na nedeľu, tak potom tento podľa receptu webu najlepšie koláče je ten správny. Podľa hesla: chutná a šťavnatá bábovka nikdy nesklame.

Máme pre vás aj recept na hrnčekový jablkový koláč - kliknite

Nadýchaná pudingová bábovka - ingrediencie

(na 16 kúskov - 1 koláč)


Ingrediencie

  • 1 štipka - soľ
  • 5 ks - vajcia
  • 1 ks - vanilínový cukor
  • 1 ks - prášok do pečiva
  • 1 hrnček - práškový cukor
  • 1 na vymastenie formy - maslo
  • 1 na vymastenie formy - strúhaný kokos
  • 1 na vymastenie formy - hrubá múka
  • 1 hrnček - olej (roztopené maslo)
  • 4 ks - pudingový prášok 40 g
Poslať ako nákupný zoznam

Nadýchaná bábovka, overený RECEPTAutor - Nela

Hrnčeková bábovka, postup receptu

Ingrediencie - hrnček 200 ml: 5 vajec, štipka soli, 1 hrnček práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 hrnček oleja (roztopeného masla), 1 prášok do pečiva, 4 pudingové prášky po 40 g (napr. čokoládový, jahodový, kokosový, vanilkový). Na vymastenie formy: maslo, strúhaný kokos (bezlepková diéta) alebo hrubá múka.

  1. Bábovkovú formu si dôkladne vytrieme maslom, následne ju vysypeme kokosom alebo hrubou múkou. Rozbijeme si vajíčka a oddelíme si žĺtky. Bielky si vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh.
  2. V inej miske zase vyšľaháme žĺtky s cukrami do peny, zašľaháme olej, potom prášok do pečiva. Na záver si do zmesi opatrne zapracujeme aj sneh z bielkov. Múku v tomto recepte nepoužijeme.
  3. Vzniknuté nadýchané cesto si rozdelíme do štyroch misiek.  Potrebujeme rovnako štyri pudingové prášky rôznej chuti a farby. Bábovka tak bude nielen skvele chutiť, ale aj pekne vyzerať. Do každej misky s cestom opatrne zapracujeme suchý puding. 
  4. Na 180 oC si predhrejeme rúru. Do vymastenej a vysypanej formy pomaly lejeme jednotlivé farebné cestá. Bábovku vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 35 minút. Rúru počas pečenia neotvárame, aby bábovka nepľasla.
  5. Po 35 minutých teplotu v rúre znížime na 160 oC a pečieme ešte približne 15 minút. Upečenú bábovku necháme poriadne vychladiť.

Tip na záver: Koláčik nakrájajte na kúsky, doplnte kopčekom zmrzliny alebo šľahačky, nezabudnite na čerstvé ovocie podľa chuti. Vylepšite prípadne ešte medovkou. Úžasná dobrota očarí každý maškrtný jazýček.

Dobrú chuť.

Vybrali sme pre vás aj recept na výbornú pudingovú bábovku webu DobráKuchyňa.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A čítajte najnovšie recepty bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie koláče a zákusky

Aktuálne recepty