Najlepší čokoládový cheesecake, skutočne overený recept. Autor receptu a foto: Andrea
Famózny nepečený čokoládový cheesecake pre čokoholikov. Vyskúšajte overený recept webu Najlepšie Koláče a pripravte si doma skutočnú delikatesu.
Famózny nepečený cheesecake pre čokoholikov. Každá vrstva v sebe nesie kakao alebo čokoládu a pripravíte si ho z pár dostupných ingrediencií.
Cheesecake si počas posledných rokov aj na Slovensku našiel svoje miesto. Pravidelne ho ponúkajú ku kávičke reštaurácie a kaviarne. Jeho história siaha zrejme až do starovekého Grécka, v moderných časoch sa však spája najmä so Spojenými štátmi.
Dnes ho však nájdete bežne aj u nás.
Ak teda máte chuť na vlastný domáci koláčik, pripravte si ho podľa nášho receptu. Webová stránka najlepšie koláče určite nemôže zostať bez tohto receptu na skvelý čokoládových cheesecake.
Vyskúšajte aj overený recept na dokonalý cheesecake
Čokoládový cheesecake, skutočne overený recept. Foto - Andrea
(na 10 - 12 kúskov)
Ingrediencie - Sušienkový základ: 200 g bebe kakaových sušienok, 100 g roztopeného masla. Krém: 400 g mascarpone, 200 g ricotta, 4 PL trstinového cukru (rozmixovaného na práškovú formu), 350 g horkej čokolády (aspoň 60-70 %). Čokoládová ganache: 200 g horkej čokolády, 200 ml smotany na šľahanie 33 %.
Tip pre vás
1. Rozdrvíme sušienky
Začneme sušienkovým základom. Sušienky rozmrvíme nadrobno alebo rozmixujeme. Zalejeme ich roztopeným maslom. Premiešame.
2. Cesto dáme do chladničky
Cesto roztlačíme na dno tortovej formy (priemer 22 cm). Tortovú formu sme si vystlali papierom na pečenie. Dáme do chladničky zatuhnúť.
3. Pripravíme si krém
Vrhneme sa na prípravu krému. 350 g horkej čokolády si roztopíme vo vodnom kúpeli. Stiahneme mimo zdroj tepla a necháme chladnúť na izbovú teplotu. Zatiaľ si vyšľaháme základ krému.
4. Vyšľaháme základ krému
Do misy dáme 400 g mascarpone, 200 g ricotty a 4 PL trstinového cukru, ktorý sme si zmixovali na prášok. Použijeme šľahač a šľaháme aspoň 5 minút.
5. Pridáme čokoládu
Keď má čokoláda izbovú teplotu, môžeme ju začať postupne pridávať ku krému a zašľahávame. Opäť šľaháme minimálne 5 minút, aby vznikol dobre premiešaný a nadýchaný krém.
6. Nanesieme krém
Hotový krém nanesieme na sušienkové cesto. Uhladíme a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny ideálne cez noc.
Po dvoch hodinách (alebo na druhý deň) prichádza na rad čokoládová ganache – výborná poleva. Začneme tak, že si 200 g horkej čokolády nasekáme na čo najmenšie kúsky. Tie pridáme do misky.
8. Ohrejeme si šľahačkovú smotanu
Potom si v hrnci ohrejeme 200 ml šľahačkovej smotany. Dávame pozor, aby nezačala vrieť! Nechávame ohrievať len do momentu, pred bodom varu. Zohriatou smotanou zalejeme nasekanú čokoládu, Smotanu necháme niekoľko sekúnd rozliať. Začneme dobre premiešavať metličkou.
9. Vznikne krém
Ručne šľaháme do úplného rozpustenia čokolády. Vznikne krásny hladný krém.
10. Krém rozlejeme na koláč
Takto pripravený krém nalejeme na náš vychladený cheesecake. Rozlejeme rovnomerne po celej ploche.
11. Vychladnuté podávame
Necháme v chlade aspoň 1 hodinu. A potom môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Máte len chuť na niečo dobré, ale nechcete stráviť pri sporáku veľa času? Pripravte si kakaový koláčik s čokoládovou polevou, recept na zdravý dezert do pol hodiny.
Karamel ako jedna báseň – ten pravý šmrnc sa získava pridaním soli do karamelizovaného cukru.
Výborný bebe zákusok. Vyskúšajte náš top recept na nepečený koláč z bebe keksov. Jednoduchý a tak skvelý.
Famózny nepečený čokoládový cheesecake pre čokoholikov. Vyskúšajte overený recept webu Najlepšie Koláče a pripravte si doma skutočnú delikatesu.
Vanilkový krém na dukátové buchtičky neodmysliteľne patrí. Skúste tento tradičný recept na klasickú dobrotu.
Najlepší piškótový koláč, nepečený a so šľahačkou. Rýchly recept, ak nerátate tuhnutie, tak je to 15 minútovka A bez pečenia. Chutí úžasne.