Nákupný zoznam

Najlepší piškótový koláč, nepečený a so šľahačkou. Rýchly recept

21.09.2021

  • 3.4/5

Najlepší piškótový koláč, nepečený a so šľahačkou. Rýchly recept, ak nerátate tuhnutie, tak je to 15 minútovka A bez pečenia. Chutí úžasne.

Nepečený piškótový koláč s tvarohom a šľahačkou. Autor receptu a foto - Kristína

Najlepší piškótový koláč, nepečený a so šľahačkou. Rýchly recept, ak nerátate tuhnutie, tak je to 15 minútovka A bez pečenia. Chutí úžasne.

Piškótový koláč, nepečený, so šľahačkou, overený recept

  • Čas prípravy v minútach - 15
  • Čas tuhnutia v chladničke – minimálne 12 hodín
  • Počet porcií – 10 kúskov
  • Autor jedla - Kristína 

Ak máte chuť na dobrý koláčik a nechce sa vám piecť, máme skvelý recept na jednoduchý piškótový koláč s tvarohom a šľahačkou.

Jedinou jeho nevýhodou je, že kým ho konečne ochutnáte, budete si musieť počkať.

Vyskúšajte tento obľúbený recept od portálu Najlepšie Koláče

Máme pre vás aj recept na piškótový koláč s banánmi a šľahačkou

Ingrediencie na nepečený piškótový koláč

(na 10 porcií)


Ingrediencie

  • 3 polievkové lyžice - med
  • 250 g - kyslá smotana
  • 1 podľa chuti - ľubovoľné ovocie podľa výberu
  • 2 balíčky - vanilkový cukor
  • 300 g - piškóty savoiardi
  • 500 ml - smotana na šľahanie
  • 250 g - odtučnený tvaroh
  • 1 na ozdobenie - čokoládové hobliny
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepší piškótový koláč, nepečený a so šľahačkou. Rýchly recept

Najlepší piškótový koláč, nepečený a so šľahačkou. Rýchly recept

Na koláč potrebujeme – 300g piškót typu savoiardi, 500ml smotany na šľahanie, 250g odtučneného tvarohu, 250g kyslej smotany, 3 polievkové lyžice medu, 2 balíčky vanilkového cukru, ovocie podľa vlastného výberu. Na ozdobenie: čokoládové hoblinky.

1. Do formy naukladáme piškóty

Na spodok formy (použili sme klasickú okrúhlu tortovú formu s priemerom 26cm) si naukladáme piškóty savoiardi. Prirodzene, v okrúhlej forme nám vzniknú medzery, vyplníme ich nalámanými kúskami. Piškóty trochu polejeme uvarenou kávou alebo šťavou z kompótu.

2. Pripravíme si krém

Krém pripravíme veľmi jednoducho, najprv vymiešame šľahačku do polotuha.

3. Všetko dobre premiešame

Potom pridáme tvaroh, kyslú smotanu, vanilkový cukor a med. Všetko spolu dobre premiešame a krém je hotový.

4. Krém rozdelíme na dve časti

Polovicu krému vylejeme na piškóty a rozotrieme. Na krém poukladáme ovocie, je len vás, či sa rozhodnete pre čerstvé alebo z kompótu. My sme použili domáci kompót z čiernych ríbezlí.

5. Opäť pridáme piškóty a ovocie

Na vrstvu ovocia znova uložíme piškóty a na záver pridáme druhú polovicu krému.

6. Pol dňa musíme chladiť

Vložíme do chladničky a necháme chladiť minimálne 12 hodín.

7. Ozdobenie podľa vlastných predstáv

Hotový koláčik môžeme ozdobiť čokoládovými hoblinkami, kakaovým práškom, prípadne aj Grankom, to už záleží len na vás. Veríme, že s výsledkom bude spokojná celá rodina. Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj najlepší piškótový koláč s ovocím a šľahačkou, osvedčený  recept portálu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A čítajte najnovšie recepty bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie koláče a zákusky

Aktuálne recepty