Nákupný zoznam

Najlepšia čerešňová bublanina, iný recept nebudete chcieť

23.06.2021

  • 4.0/5

Čerešňová bublanina je dokonalý letný koláčik. Máte okrem čerešní aj iné sezónne ovocie, pridajte ho do skvelého koláčika. Overený recept webu NajlepšieKoláče.sk.

Čerešňová bublanina je dokonalý letný koláčik. Máte okrem čerešní aj iné sezónne ovocie, pridajte ho do skvelého koláčika. Overený recept webu NajlepšieKoláče.sk.

Najlepšia čerešňová bublanina

  • Na cca 20 kúskov
  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas pečenia: 25 minút 

Som zvedavý aký bude tento tvoj recept, napísal mi pred nedávnom kamarát. Osvedčil sa, pol plechu už zmizlo, spokojne potom už len dodal o dve hodinky. 

Jednoducho tento recept na čerešňovú bublaninu funguje a chutí. Deťom aj dospelým, vyskúšajte.

Skvelý sezónny koláčik do ktorého sú zrejme čerešne idálnou kombináciou, ale nijako mu neprekáža ani iné ovocie. Vlastne hocijaké sezónne ovocie, ktoré nazbierate v záhradke, alebo kúpite na trhu.

Takže okrem čerešní sú skvelé aj višne, jahody, čučoriedky, maliny, marhule, broskyne... Čerstvé, alebo pokojne aj zavárané, keď práve nie sú tie čerstvé k dispozícií.

Bublanina jednoducho patrí na stoly v slovenských rodinách. Vyskúšajte tento náš rokmi overený recept, nebudete banovať. Dobrú chuť. :)

Ingrediencie na čerešňovú bublaninu

(na 1 plech)


Ingrediencie

  • 1 hrnček - mlieko
  • 2 hrnčeky - polohrubá múka
  • 3 ks - vajcia
  • 1/2 hrnčeka - olej
  • 2 ks - vanilínový cukor
  • 1 hrnček - kryštálový cukor
  • 1 ks - kypriaci prášok
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšia čerešňová bublanina, iný recept nebudete chcieťAutor - redakcia a Nela

Hrnčeková čerešňová bublanina, postup receptu

ingrediencie: (hrnček 250 ml) 2 hrnčeky polohrubej múky,  1 hrnček kryštálového cukru,  2 ks vanilínový cukor, 1 ks kypriaci prášok,  1 hrnček mlieka, 3 ks vajec, ½ hrnčeka oleja, čerešne, alebo iné obľúbené ovocie.

  1. Zmiešame si suchú zmes: polohrubú múku, kryštálový a vanilínový cukor a aj kypriaci prášok.
  2. V inej nádobe vymiešame mokrú zmes: mlieko, olej a tri vajcia.
  3. Mokrú zmes vlejeme do múky a všetko dôkladne vymiešame.
  4. Vykôstkujeme si čerešne, alebo si pripravíme iné obľúbené ovocie. Čerstvé, alebo kompót.
  5. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  6. Do cesta naukladáme pripravené čerešne, alebo iné obľúbené ovocie.
  7. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov asi 30 minút. Podávame ozdobené práškovým cukrom, ovocím, prípadne šľahačkou.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na hrnčekovú čerešňovú bublaninu webu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A čítajte najnovšie recepty bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie koláče a zákusky

Aktuálne recepty