Nákupný zoznam

Najlepšie pudingové slimáky, vyskúšaný recept

17.09.2021

  • 3.2/5

Pripravte si najlepšie pudingové slimáky podľa vyskúšaného receptu portálu NajlepšieKoláče.sk.

Recept na pudingové slimáky. Autor - Kristína

Pripravte si najlepšie pudingové slimáky podľa vyskúšaného receptu portálu NajlepšieKoláče.sk.

Najlepšie pudingové slimáky, vyskúšaný recept

  • Čas prípravy v minútach: 45
  • Čas pečenia/varenia v minútach: 20
  • Počet porcií: cca 35 kusov
  • Autor receptu: Kristína 

Pripravte si doma chutné sladké pečivo, výborné na raňajky, či k popoludňajšej káve.

Vyskúšajte ďalší skvelý recept z kuchyne portálu NajlepšieKoláče.sk, tentoraz na najlepšie pudingové slimáky.

Vyskúšajte aj recept na najlepšiu jablkovú štrúdľu - kliknite

Ingrediencie na pudingové slimáky

(približne 35 koláčikov)


Ingrediencie

  • 2 ks - vajcia
  • 12 g čerstvého, alebo 4 g sušeného - droždie
  • 550 g - hladká múka
  • 0,5 dl - olej
  • 1 na posypanie - práškový cukor
  • 80 g + 4 PL do plnky - kryštálový cukor
  • 2 ks - vanilkový cukor
  • 700 ml - mlieko
  • 1 balíček - Zlatý klas
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie pudingové slimáky, vyskúšaný recept

Pudingové slimáky, postup receptu

Ingrediencie na cesto: 550g hladkej múky, 250ml mlieka, 12g čerstvého droždia alebo pol balíčka (4g) sušeného, 80g kryštálového cukru, 0,5 dcl oleja, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vajce. Ingrediencie na plnku: 450ml mlieka, 1 balíček Zlatého klasu, 4 polievkové lyžice kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového cukru. Na potretie: 1 vajce. Na posypanie: práškový cukor.

Tip pre vás

[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu ako my pri výrobe receptov Žien v meste: Teraz v 50-percentnej ZĽAVE kúpite tu:]

1. Pripravíme si puding

Najskôr si, podľa návodu na obale, uvaríme hustý puding zo Zlatého klasu.

2. Odvážime si múku a ďalšie suroviny

Do väčšej misy si odvážime múku, pridáme cukor, vanilkový cukor, vlažné mlieko, kvasnice a necháme 10 minút odležať, aby sa nám zobudil kvások.

3. Vymiešame cesto

Potom pridáme olej, vajce a vymiesime cesto, ktoré sa nelepí na ruky ani na okraj misy.

4. Necháme kysnúť

Vymiesené cesto poprášime múkou, prikryjeme a necháme pol hodinu kysnúť. Keďže sme použili málo kvasníc, cesto príliš nenakysne, neľakajte sa, ak svoj objem zväčší len o trochu.

5. Cesto vyvaľkáme

Vykysnuté cesto rozdelíme na štyri časti, ktoré vyvaľkáme na hrúbku asi 3-4 milimetre. Plát cesta potom potrieme približne štvrtinou vychladeného pudingu.

7. Nakrájame na kolieska

Cesto zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na kolieska hrubé asi 2,5 centimetra.

8. Prenesieme na plech

Nakrájané kolieska opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a po celom povrchu potrieme rozšľahaným vajíčkom.

9. Pečieme asi 20 minút

Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 20 minút.

10. Po vychladnutí ochutnáme

Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom a ochutnáme :). Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj náš recept na pravé linecké cesto

Prihláste sa na náš newsletter

A čítajte najnovšie recepty bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie koláče a zákusky

Aktuálne recepty