1x hlasované
Čas prípravy: 15 minút
Čas tuhnutia: min. 12 hodín
Počet porcií: 10 – 12 ks
 

Rýchla nepečená piškótová torta, na ktorej si pochutí celá rodina. Čo sa týka prípravy, tak je to naozaj rychlovka a už len vydržať než stuhne. Tento koláčik zvládne pripraviť aj úplný začiatočník v kuchyni. Piškótová torta predstavuje osvieženie, ktorému neodolá nikto. 

Nepečená piškótová torta

Nepečené koláče a zákusky sa tešia skutočne veľkej obľube a je tomu tak aj vďaku faktu, že nepečené koláče sú väčšinou veľmi rýchle na prípravu a obsahujú len zopár ingrediencií. Častokrát si ich viete upraviť podľa chuti a ak sú s ovocím, tak pridať ovocie, ktoré vám najviac chutí. Piškótová torta so šľahačkou je jedným z takýchto dezertov, ktoré si budete pripravovať opakovane. Piškótová torta svieža, chutná a jedinou nevýhodou je to, že než ju ochutnáte, budete si musieť trochu počkať.

Nepečené piškótové koláče zvyčajne obsahujú piškóty, krém a rôzne prísady na chuťové i dekoračné účely, ako napríklad ovocie, orechy, čokoládu alebo karamel. Môžete sa inšpirovať rôznymi receptami a vytvoriť vlastnú kombináciu. Použite kvalitné piškóty. Môžete ich namočiť do šťavy, sirupu alebo alkoholu, aby boli vlhšie a mäkšie. Krém je zvyčajne základom pre nepečený piškótový koláč. Môže to byť tvarohový krém, smotanový krém alebo iný typ. Dôležité je, aby bol krém dobre vyšľahaný, aby bol ľahký a nadýchaný.

Po urobení koláča dávajte pozor na dobu chladenia. Zvyčajne musia nepečené piškótové koláče stuhnúť v chladničke niekoľko hodín alebo dokonca cez noc, aby sa ingrediencie dobre spojili a koláč mal správnu konzistenciu. Nepečené koláče sú zvyčajne citlivé na teplotu, takže ich uchovávajte v chladničke a vyberte až tesne pred podávaním.

Ak sa snažíte o zdravšiu alternatívu, môžete skúšať znížiť množstvo cukru alebo tuku v recepte a používať nízko-kalorické náhrady. Nakoniec, nebojte sa byť kreatívni a experimentovať s rôznymi kombináciami chutí a dekoráciami, aby ste vytvorili svoju vlastnú jedinečnú nepečenú piškótovú tortu. Ak chcete znížiť pridaný cukor, môžete použiť med alebo javorový sirup ako náhradu za biely cukor. Ak máte alergie alebo intoleranciu na určité potraviny, nezabudnite prispôsobiť recept tak, aby vyhovoval vašim potrebám.

Nakoniec, nebojte sa byť kreatívni a experimentovať s rôznymi kombináciami chutí a dekoráciami, aby ste vytvorili svoju vlastnú jedinečnú nepečenú piškótovú tortu.

Výhody nepečených koláčov a zákuskov

Nepečené koláče predstavujú v svete gastronómie nekonečný zdroj kreativity a sladkej rozkoše. Tieto dezerty, koláče či torty ponúkajú jedinečný zážitok vďaka svojej rýchlej príprave, pestrej palete chutí a nespočetným možnostiam dekorácie.

Jednou z hlavných výhod nepečených koláčov je ich jednoduchá príprava, ktorá nevyžaduje využitie rúry. Tým sa stávajú ideálnou voľbou nielen pre letné dni, kedy sa snažíme vyhnúť tepelným zaťaženiam našich kuchýň, ale aj pre tých, ktorí majú obmedzený prístup ku kuchynskej technike.

V lete, keď nikto nechce variť v horúcej kuchyni, sú nepečené koláče ideálnou voľbou, pretože nepotrebujú rúru na ich prípravu. To znamená tiež nižšiu spotrebu energie a nižšiu teplotu v dome. Možnosti vytvorenia rôznych chutí a kombinácií sú neobmedzené. Môžete experimentovať s rôznymi druhmi piškót, krémov, náplní a dekoračnými prvkami.

Nepečené koláče často potrebujú chladiť niekoľko hodín alebo cez noc, čo im umožňuje vytvoriť pevnú konzistenciu a spojiť chute. To znamená, že ich môžete pripraviť vopred a nemusíte sa starať o pohostenie na poslednú chvíľu. Ak použijete zdravšie ingrediencie, ako sú nízkotučné alebo nízko-sacharidové varianty, môže byť nepečený koláč relatívne zdravšou alternatívou k tradičným pečeným dezertom.

Hoci nepečené koláče majú mnoho výhod, treba si uvedomiť, že nie všetky chute a textúry možno dosiahnuť bez pečenia. Záleží na vašich preferenciách a konkrétnom recepte, ktorý používate.

Teraz je na rade nepečená piškótová torta, pustime sa do toho!

 Ingrediencie

  • 300 g piškóty typu savoiardi,
  • 500 ml smotana na šľahanie,
  • 250 g odtučnený tvaroh,
  • 250 g kyslá smotana,
  • 3 PL med,
  • 2 balíčky vanilkový cukor,
  • ovocie – podľa chuti a vlastného výberu,
  • na ozdobenie: čokoládové hoblinky

Postup receptu: piškótová torta

1

Na spodok formy (použili sme klasickú okrúhlu tortovú formu s priemerom 26 cm) si naukladáme piškóty savoiardi. Prirodzene, v okrúhlej forme nám vzniknú medzery, vyplníme ich nalámanými kúskami. Piškóty trochu polejeme uvarenou kávou alebo šťavou z kompótu či sirupom.

Naukladáme piškóty. Foto - Kristína

2

Krém pripravíme veľmi jednoducho, najprv vymiešame zo smotany šľahačku do polotuha.

Vymiešame šľahačku. Foto - Kristína

3

Potom pridáme tvaroh, kyslú smotanu, vanilkový cukor a med. Všetko spolu dobre premiešame a krém je hotový.

Vymiešame krém. Foto - Kristína

4

Polovicu krému vylejeme na piškóty a rozotrieme. Na krém poukladáme ovocie, je len vás, či sa rozhodnete pre čerstvé alebo z kompótu. My sme použili domáci kompót z čiernych ríbezlí.

Pridáme krém a ovocie. Foto - Kristína

5

Na vrstvu ovocia znova uložíme piškóty a na záver pridáme druhú polovicu krému.

Znova naukladáme piškóty. Foto - Kristína

6

Vložíme do chladničky a necháme chladiť minimálne 12 hodín.

Necháme stuhnúť. Foto - Kristína

7

Hotová piškótová torta sa môže ozdobiť čokoládovými hoblinkami, kakaovým práškom, prípadne aj Grankom, to už záleží len na vás. Veríme, že s výsledkom bude spokojná celá rodina. Dobrú chuť. A tu je piškótová roláda s banánom. Vyskúšajte aj naše nápady ako jednoducho ozdobiť tortu.

Ozdobíme. Foto - Kristína

Videorecept

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu