Dokonalá nepečená torta z bielej čokolády je výborný nápad. Nechce sa vám piecť, no naháňa vás chuť na sladké? Žiadny problém. Vyskúšajte náš overený recept na chutnú nepečenú tortu, na ktorú stačí len pár ingrediencií.
Nepečená torta z bielej čokolády
Nepečená torta z bielej čokolády, ktorá osvieži a poteší. V recepte nenájdete cukor ako samostatnú surovinu. Ale kvôli vysokému množstvu bielej čokolády, ktorá ho má v sebe až-až to vôbec nie je nutné.
Tortička je veľmi sýta, kvôli ricotte a tvarohu. Krémovosť zabezpečí mascarpone.
Aj z mála surovín sa dá vykúzliť výborný zákusok! Ak obľubujete príchuť kávy, môžete piškóty namočiť v káve, avšak veľmi krátko! Ak neobľubujete vláčne a mokré cestá, vynechajte namáčanie. Budete mať prípravu rýchlejšie za sebou.
Biela čokolády
Biela čokoláda je jedinečný druh čokolády, ktorý sa vyrába prevažne z kakaového masla, cukru a mlieka. Vďaka tomu má naša nepečená torta z bielej čokolády takú užasnú chuť.
Na rozdiel od mliečnej čokolády a horkej čokolády neobsahuje biela čokoláda kakaovú hmotu, ktorá dáva čokoláde jej charakteristickú tmavú farbu a horkú chuť. Namiesto toho sa vyrába z kakaového masla, ktoré sa získava lisovaním kakaových bôbov.
Výroba kvalitnej bielej čokolády je náročná, pretože kakaové maslo je pomerne nestabilné pri spracovaní a ľahko sa môže prehriať alebo spáliť, čo ovplyvňuje chuť a textúru čokolády.
Biela čokoláda je obľúbená ako základ pre rôzne dezerty, ako sú napríklad biele čokoládové torty, muffiny alebo krémy. Jej jemná chuť sa skvele dopĺňa s ovocím, orechmi alebo vanilkou.
Kakaové maslo obsiahnuté v bielej čokoláde môže oxidovať, čo môže spôsobiť zmenu farby a chuťového profilu. Preto je dôležité uchovávať bielu čokoládu v suchu a tme a spotrebovať ju čo najskôr po zakúpení. Nepečená torta z bielej čokolády je vynikajúci nápad ako ju doma využiť.
Vyskúšajte ale aj ďaľšie recepty z portálu najlepšie koláče, napríklad na jablkový koláč s posýpkou alebo na rafaelo guľky.
Ingrediencie
- 400 g biela čokoláda
- 400 g ricotta – smotanová nátierka
- 250 g – mascarpone
- 500 g – jemný nízkotučný tvaroh
- podľa potreby, bio – citrónová kôra
- 24 ks – dlhé piškóty
- 4 dl – uvarená káva
Postup receptu na nepečenú tortz z bielej čokolády
1
Pripravíme si tortovú formu s priemerom 24 cm a suroviny: 24 ks dlhé piškóty, 400-450 ml kávy – voliteľné, 400 g ricotty, 500 g jemného odtučneného tvarohu, 250 g mascarpone, 400 g bielej čokolády, nastrúhanú bio citrónovú kôru z 1/2 citróna a na ozdobu: kúsky čokolády, obľúbené ovocie,…. Ak neobľubujete vláčne cestá, vynechajte kávu a piškóty nenamáčajte. Natiahnu vlhkosť aj z krému a niekomu prídu príliš vlhké. Takže môžete pripraviť aj z nenamočených piškót. 🙂
2
Piškóty, namočené alebo nenamočené, poukladáme na dno tortovej formy. Vrhneme sa na prípravu krému.
3
Zatiaľ si vo vodnom kúpeli roztopíme 400 g bielej čokolády.
4
Mascarpone, tvaroh a ricottu spolu s citrónovou kôrou šľaháme aspoň 5 minút ručným šľahačom.
5
Keď sa čokoláda roztopí, necháme ju vychladnúť na izbovú teplotu. Je to veľmi dôležitý krok. Potom postupne pridávame a postupne zašľahávame čokoládu do krému. Opäť treba šľahať minimálne 5 minút, aby sa všetky zložky, najmä tie tukové dobre prepojili.
6
Potom je to jednoduché. Polovicu krému nanesieme na prvú vrstvu piškót.
7
Znovu naukladáme piškóty…
8
A zvyšnú polovicu nanesieme na druhú vrstvu piškót.
9
Tortu necháme tuhnúť minimálne 3 hodiny v chladničke. Ideálne cez noc. Vaša nepečená torta z bielej čokolády je hotová.
Tip na záver: Ak ste piškóty namáčali, podložte si pod formu nejaký tanierk/misku, môže vám vytiecť prebytočná tekutina. Na záver ozdobíme podľa chuti.
Dobrú chuť!