Nákupný zoznam

Skvelý írsky chlieb zo špaldovej múky, zdravý RECEPT

14.03.2021

  • 0.0/5

Skvelý írsky chlieb zo špaldovej múky. Zdravý recept na výživný chlebík so značkou Najlepšie koláče.

Fantastický írsky chlieb zo špaldovej múky, ktorý si zamilujete

Domáci írsky chlieb bez kysnutia (bez droždia). Rýchly recept na chutný domáci chlebík z dielne webu Najlepšie koláče sa oplatí vyskúšať.

Chlebík zo špaldovej múky, s bielym jogurtom, bez kysnutia, je nielen zdravý, chutí aj fantasticky. Prevoňajte si domov najlepším domácim írskym chlebom.

Nemáte doma chlieb? Tak si ho upečte. S použitím špaldovej múky a bieleho jogurtu je výživný, vláčny a veľmi chutný.

Máme pre vás aj recept na skvelý domáci chlieb portálu Ženyvmeste.sk

Recept ako si pripraviť írsky chlieb bez kysnutia

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Čas pečenia: 50 minút 
  • Počet kusov: 1 bochník

Voňavý chlieb upečený doma je na nezaplatenie. Keď je k tomu ešte jednoduchá a rýchla príprava bez kysnutia, niet čo dodať. Vyskúšajte domáci írsky chlieb so značkou Najlepšie koláče.

Domáci chlebík uskladníme tak, že ho zabalíme do ľanového vrecka alebo utierky. Uskladňovanie v chladničke alebo v igelitových vreckách sa neodporúča, lebo môže splesnivieť. Je vhodné ho aj zamraziť.

Inšpirujte sa voňavý írsky chlebík bez kysnutia, recept so značkou DobráKuchyňa

Skvelý írsky chlieb zo špaldovej múky a bieleho jogurtu

(Na 1 bochník)


Ingrediencie

  • 1 čajová lyžička - soľ
  • 1 čajová lyžička - sóda bikarbóna
  • 1 čajová lyžička - kryštálový alebo trstinový cukor
  • 500 ml - hustý biely jogurt
  • 450 g - hladká špaldová (hladká) múka
Poslať ako nákupný zoznam

Skvelý írsky chlieb zo špaldovej múky, zdravý RECEPTAutor - Nela

Najlepší domáci írsky chlieb - postup receptu

Ingrediencie na 1 bochník: 450 g hladká špaldová (hladká) múka, 500 ml hustého bieleho (gréckeho) jogurtu, 1 čajová lyžička soli, 1 čajová lyžička, kryštálového alebo trstinového cukru, 1 čajová lyžička sódy bikarbóny na posypanie bochníka pred pečením: 2 polievkové lyžice hladkej špaldovej (hladkej) múky

  1. Do väčšej misy preosejeme hladkú špaldovú múku. Pridáme cukor, soľ a sódu bikarbónu, ale aj hustý biely jogurt, najlepšie gréckeho typu. Tieto ingrediencie premiešame vidličkou, kým nám nevznikne hladké polomäkké a lesklé cesto.
  2. Potom ho rukami upravíme do tvaru bochníka. Cesto sa nesmie v žiadnom prípade miesiť. Misu z jenského skla (pekáč) vystelieme papierom na pečenie. Na papier uložíme pomúčenými rukami bochník. Bochník posypeme múkou.
  3. Chlebík zo špaldovej múky a bieleho jogurtu (bez kysnutia) pečieme pri teplote 190 oC približne 50 minút. Záleží to od rúry. Po upečení vo vyberieme a necháme na mriežke vychladnúť. Ak keď vonia úžasne, určite vyčkajte s krájaním. 
  4. Náš domáci chlieb bez kysnutia je zdravým, veľmi chutný. Má úžasnú chrumkavú kôrku. Aj na druhý deň je mäkký, vláčny. Neobsahuje droždie, vhodný aj pri histamínovej intolerancii. Chlebík je ľahko stráviteľný vďaka bielemu jogurtu.

Tip na najlepšie koláče: Chlieb pred pečením môžeme aj dekorovať podľa fantázie. Môžeme ho narezať do kríža, môžeme vytvarovať napríklad bochník do tvaru srdca. Domáci voňavý chlieb poteší každého. 

Dobrú chlebíkovú chuť.

Vyskúšajte aj úžasný banánový chlieb s ovsenými vločkami - skvelý na raňajky či olovrant

Prihláste sa na náš newsletter

A čítajte najnovšie recepty bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie koláče a zákusky

Aktuálne recepty