Nákupný zoznam

Šťavnatý hrnčekový perník, overený recept

07.05.2021

  • 3.5/5

Hrnčekový perník, overený recept na skvelý koláčik. Pripravte si šťavnatú skvelú pochúťku podľa overeného receptu webu NajlepšieKoláče.sk.



Hrnčekový perník, overený recept na skvelý koláčik. Pripravte si šťavnatú skvelú pochúťku podľa overeného receptu webu NajlepšieKoláče.sk.

Šťavnatý hrnčekový perník, overený recept

Perník je jedným z tých tradičných koláčikov bez ktorého sa maškrtenie u nás snáď ani nezaobíde. Vyskúšajte si tento víkend pripraviť tento skvelý a u nás už dlhoročne viacerými generáciami overený recept.

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas pečenia: 25 minút
  • Počet kusov: 24 (1 plech)

A pritom pripraviť si doma chutný perníkový koláčik nie je vôbec náročné. Múka, vajíčka, mlieko a pár ďalších ingrediencií, poriadne ich premiešate a po upečení je koláčik hotový.

Určite tento recept vyskúšajte. Bez väčších problémov ho zvládne doma pripraviť naozaj každý.

Hrnčekový perník - ingrediencie

(na 24 kusov)


Ingrediencie

  • 2 hrnčeky - mlieko
  • 3 ks - vajcia
  • 2 hrnčeky - hladká múka
  • 3/4 hrnčeka - olej
  • 1 hrnček - kryštálový cukor
  • 1 čajová lyžička - sóda bikarbóna
  • 2 polievkové lyžice - kakao
  • 1 čajová lyžička - mletá škorica
  • 1 ks - kypriaci prášok do perníka (20 g)
  • 3 polievkové lyžice - lekvár
Poslať ako nákupný zoznam



Šťavnatý hrnčekový perník, overený receptAutor - redakcia a Nela

Skvelý hrnčekový perník, overený recept

Ingrediencie: (hrnček 250 ml) 1 hrnček kryštálového alebo trstinového cukru, 2 hrnčeky špaldová, alebo hladkej múky špeciál, 3 vajcia, 1 čajová lyžička mletej škorice, 2 polievkové lyžice kakaa, 3 polievkové lyžice lekváru, 1 čajová lyžička sódy bikarbóny, 1 kypriaci prášok do perníka (20 g), 2 hrnčeky mlieka, ¾ hrnčeka oleja.

  1. Do väčšej nádoby si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, môžeme ich vymiešať aj ručne. Do zmesi pridáme postupne škoricu, kakao, lekvár a všetko spojíme.
  2. Múku si zmiešame so sódou bikarbónou a práškom do perníka, vlažným mliekom a olejom. Múku môžeme pokojne použiť aj bezlepkovú, alebo špaldovú.
  3. Múkovú zmes spojíme a poriadne vymiešame so zmesou z vajíčok. Hotovú hmotu vylejeme na vymastený plech (cca 42x32 cm) a pečieme pri teplote 180oC približne 25 minút. Čas pečenia záleží od veľkosti plechu a hrúbky koláčika.
  4. Hotový perník potrieme džemom, alebo lekvárom, polejeme rozpustenou čokoládou. Skvelé je čerešňové želé bez čokolády. Výsledok vieme ešte vylepšiť šľahačkou a čerstvým ovocím.

Dobrú sladkú chuť.

Prihláste sa na náš newsletter

A čítajte najnovšie recepty bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie koláče a zákusky

Aktuálne recepty