Pripraviť si šťavnatý tvarohový koláč s ovocím podľa nášho receptu nie je vôbec náročné. Upečte si doma skvelý koláčik
Tvarohový koláč s ovocím
Tento naozaj chutný tvarohový koláč je šťavnatý a plný chutných ingrediencií. Chutné a zdravšie pečenie. Stačí ak doma máte tvaroh a použijete ovocie. Môže byť rovnako čerstvé, alebo aj mrazené či kompótové. Jednoducho využite to čo doma práve máte a chutný tvarohový koláč bude na svete. Upiecť si doma tento koláčik je naozaj nenáročné a zvládne to každý, kto má chuť si doma pripraviť sladkú a zdravú maškrtu. Stravníci sa budú oblizovať.
Odporúčame vám vyskúšať aj náš recept na rumové guľky a Marlenka guľky. Alebo recept na kokosové rožky. A tu sú naše parížske rožky a recept na veterníky a kokosové ježe s karamelom. A tu je náš recept na jablkový koláč s posýpkou.
Ingrediencie
- 1 štipka – soľ
- 2 a 1/2 hrnčeka – polohrubá múka
- 3 ks – vajcia
- 1/2 hrnčeka – olej
- 2 ks – vanilínový cukor
- 1 ks – prášok do pečiva
- 4 polievkové lyžice – práškový cukor
- 1 hrnček – kryštálový cukor
- 1 ľubovoľný druh a primerané množstvo – ovocie
- 2 polievkové lyžice – kakao
- 1 podľa chuti – čokoláda
- 250 g – jemný tvaroh
- 1 ks – pochúťková smotana
- 1 hrnček – mlieko
Postup receptu
1Suroviny na cesto (teda polohrubú múku, kryštálový cukor, olej, mlieko, 2 vajcia, vanilínový cukor, prášok do pečiva a kakao) si vymiešame v miske. Môžeme ručne, alebo mixérom, ktorý ušetrí prácu.
2Prísady na tvarohovú zmes (teda tvaroh, pochúťkovú smotanu, vajce, práškový cukor, vanilínový cukor, polohrubú múku a štipku soli) si spojíme v samostatnej miske.
3
Na plech vystlaný papierom na pečenie si rozotrieme cesto. Tvarohovú zmes ukladáme lyžicou na cesto v malých kôpkach, postupne vedľa seba doradu.
4Na koláč môžeme poukladať aj ľubovoľné obľúbené ovocie. Rovnako čerstvé, ale aj kompótové, alebo mrazené.
5Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 175oC cca 30 minút. Hotový koláčik môžeme ešte vylepšiť rozpustenou čokoládou. Máme aj recept na hrnčekový Granko koláč.
Videorecept
Ako dlho vydržia guľky rafaelo?
Doba trvanlivosti rafaelo guľiek závisí od toho, ako sú skladované. Všeobecne platí, že tieto sladkosti majú pomerne dlhšiu trvanlivosť v porovnaní s inými čerstvými dezertmi. Ak sú správne skladované, môžu vydržať približne 2 až 3 týždne.
Ideálne je uchovávať guľky rafaelo v chladnom a suchom prostredí, napríklad v uzavretej nádobe v chladničke. Dôležité je minimalizovať prítomnosť vlhkosti, aby sa zabránilo zmäknutiu kokosovej vrstvy. Ak sa guľky skladujú pri teplote miestnosti, môžu sa skrátiť ich trvanlivosť a stratiť svoju chuť a konzistenciu.
Guľky Raffaello je najlepšie uchovávať v chladničke pri teplote okolo 4-7 °C. Ak sa dá oddelene od iných potravín. Chladné prostredie pomáha predchádzať ich rozpusteniu a udržuje ich pevnú textúru.