Nákupný zoznam

Tradičné domáce linecké koláčiky, najlepší RECEPT

07.03.2021

  • 5.0/5

Tradičné domáce linecké koláčiky. Vyskúšajte skvelý recept na úžasné koláčiky so značkou Najlepšie koláče.

Najlepšie domáce linecké koláčiky z masla, obľúbený recept

Najlepšie linecké koláčiky s maslom. Jednoduchý recept mojej babky so značkou Najlepšie koláče.

Tieto koláčiky sa u nás tešia veľkej obľube, pretože sú dokonalé. Bez nich si nevieme predstaviť Vianoce, ani Veľkú noc. Vyskúšajte, určite si ich obľúbi aj vaša rodina.

Najlepšie koláče vám ponúkajú recept na vynikajúce linecké koláčiky zo špaldovej múky s maslom. Dokonalé linecké koláčiky, ktoré musíte vyskúšať.

Aj keď sú Najlepšiekoláče.sk nováčikom, máme bohaté skúsenosti s prípravou sladkých dobrôt. Každý deň vám budeme prinášať overené recepty na sladké pochúťky - koláče, torty, dezerty, krémy, korpusy, ale aj sladké jedlá. 

Tradičné aj moderné, ľahké a fit. Veríme, že si nás obľúbite a staneme sa vašim dobrým spoločníkom pri ich príprave. Oslaďte si s nami život.

Inšpirujte sa najlepšie koláče, zákusky, torty, dezerty - skvelé recepty so značkou Ženyvmeste.sk

Fantastické linecké koláčiky - suché koláčiky, ktoré si zamilujete

  • Čas prípravy: 40 minút
  • Čas pečenia: 8-10 minút (1 plech)
  • Množstvo: 70 ks zlepených koláčikov (podľa veľkosti)

Vynikajúce linecké koláčiky. Ešte ste ich nerobili? Neviete ako na to? Najlepšie koláče vám ponúkajú podrobný fotorecept. Pečte sa nami jednoducho a tradične. Sladké maškrtenie želáme. 

Naše linecké koláčiky sú zdravšie, pretože sú zo špaldovej múky, ktorá je výživnejšia, zvolili sme aj tradičné maslo. Citrónová alebo pomarančová kôra suché koláčiky nádherne prevonia. Upečte si s nami tradičné vianočné či veľkonočné koláčiky. Keď si ich nádherne ozdobíte, váš sviatočný stôl v kruhu rodiny bude dokonalý.

Z tohto množstva si upečiete približne 70 ks zlepených lineckých koláčikov. Samozrejme, záleží od veľkosti tvarov. Výhodou lineckých koláčikov je, že si ich môžete upiecť v predstihu, pretože dlhšie vydržia. 

Tradičné koláčiky fantastické domáce linecké koláčiky, top recept webu DobráKuchyňa.sk

Overený recept ako pripraviť tradičné linecké koláčiky 

(Na 70 ks zlepených koláčikov)


Ingrediencie

  • 1 ks - vanilínový cukor
  • 1 podľa chuti - strúhaný kokos
  • 2 polievková lyžica - kokosový olej alebo olej
  • 100 g - čokoláda na polevu
  • 250 g - práškový cukor alebo pomletý trstinový cukor
  • 750 g - hladká špaldová (hladká) múka
  • 3 ks - žĺtok
  • 1 podľa chuti - citrónová alebo pomarančová kôra
  • 1 pohár - hustý džem alebo lekvár
  • 1 podľa chuti - cukrové perličky, nasekané orechy
  • 500 g - maslo (Hera)
Poslať ako nákupný zoznam



Tradičné domáce linecké koláčiky, najlepší RECEPTAutor - Nela

Najlepšie linecké koláčiky zo špaldovej múky - postup receptu

Ingrediencie na cesto: 750 g hladká špaldová (hladká) múka, 500 g maslo (môžete zvoliť aj Heru), 250 g práškového cukru (môžete zvoliť aj pomletý trstinový cukor), 1 ks vanilínový cukor, 3 ks žĺtok, nastrúhaná citrónová alebo pomarančová kôra (v BIO kvalite) na spájanie (lepenie): pohár hustejšieho džemu alebo lekváru na polevu: 100 g čokoláda (najlepšie s vyšším podielom kakaa), 2 polievkové lyžice kokosového oleja (oleja) na dozdobenie: cukrové perličky, strúhaný kokos, nasekané alebo pomleté oriešky, práškový cukor

  1. Do zmäknutého masla si zapracujeme žĺtky, pridáme práškový, vanilínový cukor a nastrúhanú kôru podľa obľuby. Vypracujeme bochník, ktorý zabalíme do fólie a necháme v chlade zachladiť cca 1 hodinu.
  2. Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 3-5 mm. Pomáhame si ďalšou múkou, aby sa nám cesto nelepilo na dosku. Tak vykrajujeme obľúbené tvary, ktoré ukladáme na väčší plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Cesto na domáce linecké koláčiky si môžeme pripraviť aj zopár dní vopred. Potom ho stačí vybrať z chladu, aby trochu zmäklo a dobre sa s ním pracovalo. Ušetríme tak čas pri príprave tradičných koláčikov.
  4. Plech si môžeme vymastiť aj tukom, maslom či Herou. Linecké koláčiky pečieme pri teplote 180 oC 8-10 minút, podľa potreby. Koláčiky by mali byť svetlé, s jemne ružovými okrajmi. Čas pečenia sledujeme.
  5. Upečené koláčiky spájame hustejším džemom alebo lekvárom, jemne ich stlačíme, aby priľnuli. Najlepšie je zvoliť džem alebo lekvár domáci, pikantnejší druh. Napríklad ríbezľový, ale aj malinový či višňový. 
  6. Zlepené linecké koláčiky môžeme obaľovať v práškovom cukre. Keď si pripravíme čokoládovú polevu (čokoládu a olej roztopíme vo vodnom kúpeli), koláčiky môžeme máčať, polievať, ale aj posypať perličkami.
  7. Domáce linecké koláčiky si môžeme ozdobiť podľa vlastnej fantázie. Na sviatočnom stole sa nádherne vynímajú, nechajte sa nami inšpirovať. Ak zvolíme aj čokoládovú polevu, koláčiky skladujeme ich v chlade.
  8. Tradičné linecké koláčiky si môžeme upiecť z klasickej hladkej múky, alebo pridať aj múku špaldovú, ktorá je omnoho výživnejšia. Ak zvolíme klasické maslo, je to zdravšia voľba, pripraviť ich môžeme aj z Hery.

Tip na najlepšie koláče: Keď necháme linecké koláčiky odležať zopár dní, budú omnoho chutnejšie a jemnejšie. Naše koláčiky sú naozaj dokonalé.

Sladká tradičná maškrta.

Overená čokoládová poleva recept na čokoládovú polevu ganache, ktorá nepraská

Prihláste sa na náš newsletter

A čítajte najnovšie recepty bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie koláče a zákusky

Aktuálne recepty