Tento višňový koláč, to je neskutočne dobrá chuťová kombinácia. Vyskúšajte overený recept na výborný ovocný koláč.
Predstavte si sladkosť koláčového cesta v kombinácii s kyslými, no chuťovo výraznými a krásne sviežimi višňami. Ak sa to všetko doladí vanilkovým cukrom, alchýmia chutí je dokonalá.
Pokiaľ sa dostanete k čerstvým višniam, prípadne si zadovážite zavárané višne alebo z konzervy, skúste recept na višňový koláč na webe NajlepšieKoláče.sk.
Nie je to žiadna náročná práca. Cesto je úplne jednoduché, keďže sa všetko spolu premiešava. A potom stačí už len trošku si zababrať ruky vykôstkovaním višní. Vaša rodina ocení, že má na stole sladučký, voňavý ovocný koláč ako jedna báseň.
(na 15 porcií)
Ingrediencie: (na 15 porcií): 3 vajcia, 250 gramov práškového cukru, 400 gramov polohrubej múky, 1 balík prášku do pečiva, 2,5 dcl vlažného mlieka, 1 dcl oleja, 1 vanilkový cukor, 300 g višní.
Vajíčka dobre vymiešame s práškovým cukrom.
Pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva a postupne nalievame aj mlieko a olej. Zakaždým zamiešavame.
Cesto nalejeme na naolejovaný a múkou vysypaný plech.
Višne si vykôstkujeme.
Poukladáme ich na cesto a posypeme vanilkovým cukrom.
Pečieme na 180 stupňov asi 25 minút do zlatista. Treba kontrolovať. A potom už len dobrú chuť. :)
Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik
Máte len chuť na niečo dobré, ale nechcete stráviť pri sporáku veľa času? Pripravte si kakaový koláčik s čokoládovou polevou, recept na zdravý dezert do pol hodiny.
Karamel ako jedna báseň – ten pravý šmrnc sa získava pridaním soli do karamelizovaného cukru.
Výborný bebe zákusok. Vyskúšajte náš top recept na nepečený koláč z bebe keksov. Jednoduchý a tak skvelý.
Famózny nepečený čokoládový cheesecake pre čokoholikov. Vyskúšajte overený recept webu Najlepšie Koláče a pripravte si doma skutočnú delikatesu.
Vanilkový krém na dukátové buchtičky neodmysliteľne patrí. Skúste tento tradičný recept na klasickú dobrotu.
Najlepší piškótový koláč, nepečený a so šľahačkou. Rýchly recept, ak nerátate tuhnutie, tak je to 15 minútovka A bez pečenia. Chutí úžasne.