Nákupný zoznam

Višňový koláč ako jedna báseň – overený recept

15.09.2021

  • 3.5/5

Tento višňový koláč, to je neskutočne dobrá chuťová kombinácia. Vyskúšajte overený recept na výborný ovocný koláč.

Tento višňový koláč, to je neskutočne dobrá chuťová kombinácia. Vyskúšajte overený recept na výborný ovocný koláč.

Višňový koláč, overený recept

  • Čas prípravy (celkovo spolu):  40 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 25 minút
  • Počet porcií: 15

Predstavte si sladkosť koláčového cesta v kombinácii s kyslými, no chuťovo výraznými a krásne sviežimi višňami. Ak sa to všetko doladí vanilkovým cukrom, alchýmia chutí je dokonalá.

Pokiaľ sa dostanete k čerstvým višniam, prípadne si zadovážite zavárané višne alebo z konzervy, skúste recept na višňový koláč na webe NajlepšieKoláče.sk.

Nie je to žiadna náročná práca. Cesto je úplne jednoduché, keďže sa všetko spolu premiešava. A potom stačí už len trošku si zababrať ruky vykôstkovaním višní. Vaša rodina ocení, že má na stole sladučký, voňavý ovocný koláč ako jedna báseň.

Ingrediencie na višňový koláč

(na 15 porcií)


Ingrediencie

  • 2,5 dcl - mlieko
  • 400 g - polohrubá múka
  • 3 ks - vajcia
  • 1 dcl - olej
  • 1 ks - prášok do pečiva
  • 250 g - práškový cukor
  • 1 ks - vanilkový cukor
  • 300 g - višne
Poslať ako nákupný zoznam



Višňový koláč ako jedna báseň – overený receptSlávka

Výborný višňový koláč, overený recept

Ingrediencie: (na 15 porcií): 3 vajcia, 250 gramov práškového cukru, 400 gramov polohrubej múky, 1 balík prášku do pečiva, 2,5 dcl vlažného mlieka, 1 dcl oleja, 1 vanilkový cukor, 300 g višní.

1. Vymiešame vajíčka s cukrom

Vajíčka dobre vymiešame s práškovým cukrom.

2. Pridáme múku, mlieko a olej 

Pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva a postupne nalievame aj mlieko a olej. Zakaždým zamiešavame.

3. Vylejeme cesto na plech

Cesto nalejeme na naolejovaný a múkou vysypaný plech.

4. Vykôstkujeme višne

Višne si vykôstkujeme.

5. Na cesto poukladáme ovocie

Poukladáme ich na cesto a posypeme vanilkovým cukrom.

6. Pečieme 25 minút

Pečieme na 180 stupňov asi 25 minút do zlatista. Treba kontrolovať. A potom už len dobrú chuť. :)

Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik

Prihláste sa na náš newsletter

A čítajte najnovšie recepty bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie koláče a zákusky

Aktuálne recepty