Nákupný zoznam

Vynikajúci čokoládový krém na torty a zákusky, univerzálny RECEPT

06.03.2021

  • 5.0/5

Vynikajúci čokoládový krém na torty, zákusky, koláče a rolády. Univerzálny recept so značkou Najlepšie koláče.

Najlepší univerzálny čokoládový krém - chutný krém do všetkých koláčov

Vynikajúci univerzálny čokoládový krém na koláče, zákusky, torty a rolády. Inšpirujte sa našim jednoduchým receptom. Fantastický univerzálny čokoládový krém z dielne webu Najlepšie koláče.

Aj keď sú Najlepšiekoláče.sk nováčikom, máme bohaté skúsenosti s prípravou sladkých dobrôt. Každý deň vám budeme prinášať overené recepty na sladké pochúťky - koláče, torty, dezerty, krémy, korpusy, ale aj sladké jedlá. 

Tradičné aj moderné, ľahké a fit. Veríme, že si nás obľúbite a staneme sa vašim dobrým spoločníkom pri ich príprave. Oslaďte si s nami život.

Inšpirujte sa najlepší čokoládový krém na torty a zákusky, recept portálu Ženyvmeste.sk

Jednoduchý čokoládový krém, lahodný krém na torty a koláče

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Tepelná úprava: 15 minút
  • Množstvo: 1 koláč, 1 zákusok, 1 torta, 2 rolády (podľa veľkosti)

Najlepší univerzálny pudingovo-maslový krém s čokoládovou príchuťou. Vyskúšajte. Čokoládový krém na torty, koláče, zákusky a rolády. Výborný čokoládový krém so značkou Najlepšie koláče.

Zopár dobrých rád pri príprave lahodného čokoládového krému na torty a koláče:

  • pri príprave maslovo-pudingového krému by mali mať všetky suroviny rovnakú teplotu, inak by sa nám mohol maslový krém zraziť (dve hodiny pred použitím ich dáme na rovnaké miesto)
  • ak sa nám krém zrazí, zahrejeme ho (v mikrovlnke), opäť prešľaháme
  • koláče a torty plníme krémom až po vychladnutí
  • je vhodné potrieť korpusy džemom alebo lekvárom, prípadne ovocnou omáčkou, aby krém nevsiakol do piškóty (zvýrazní sa aj chuť sladkej pochúťky)

Obľúbený koláč fantastický piškótový koláč s banánmi a šľahačkou, recept webu DobráKuchyňa.sk

Recept ako pripraviť vynikajúci univerzálny čokoládový krém

(Na 1 koláč, 1 zákusok, 1 tortu, 2 rolády)


Ingrediencie

  • 500 ml - mlieko
  • 1 podľa chuti - práškový cukor
  • 250 g - maslo
  • 3 plná polievková lyžica - kakao
  • 2-3 kopcovitá lyžica - kryštálový alebo trstinový cukor
  • 2 ks - Zlatý klas 40 g
Poslať ako nákupný zoznam



Vynikajúci čokoládový krém na torty a zákusky, univerzálny RECEPTAutor - Nela

Univerzálny čokoládový pudingovo-maslový krém - postup receptu

Ingrediencie: 500 ml mlieko, 2 ks Zlatý klas (spolu 80 g), zvoliť môžeme aj čokoládový puding (ak nemáme Zlatý klas), 2-3 kopcovité lyžice kryštálového alebo trstinového cukru (aj viac, podľa chuti, záleží, aký sladký krém si chceme pripraviť), 250 g masla (izbovej teploty), 3 plné polievkové lyžice kakaa (aj viac, podľa chuti), práškový cukor (podľa chuti, môžeme aj vynechať)

  1. Z mlieka odoberieme cca 2 dl, v ktorých dôkladne rozmiešame Zlaté klasy.
  2. Zvyšok mlieka si dáme variť spolu s kryštálovým alebo trstinovým cukrom.
  3. Keď mlieko zovrie, pridáme rozmiešané Zlaté klasy. Uvaríme vláčny puding.
  4. Necháme ho mierne vychladnúť (prikryjeme fóliou, aby sa neurobila kôrka).
  5. Do vlažného pudingu primiešame maslo izbovej teploty a kakao. Vyšľaháme.
  6. Podľa chuti môžeme do krému zašľahať aj viac kakaa alebo práškový cukor.

Tip na najlepšie koláče: Ak chceme čokoládový krém ešte jemnejší a lahodnejší, k Zlatým klasom a k mlieku dôkladne primiešajte aj žĺtky (2 ks), a tak puding uvaríme. Vyskúšajte. 

Sladké čokoládové potešenie.

Overená čokoládová poleva recept na čokoládovú polevu ganache, ktorá nepraská

Prihláste sa na náš newsletter

A čítajte najnovšie recepty bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie koláče a zákusky

Aktuálne recepty