Nákupný zoznam

Univerzálny vanilkový krém do všetkých koláčov, top RECEPT

28.02.2021

  • 4.0/5

Najlepší univerzálny vanilkový krém do všetkých koláčov. Vyskúšajte overený recept so značkou Najlepšie koláče.

Najlepší univerzálny vanilkový krém - chutný krém do všetkých koláčov

Dokonalý univerzálny vanilkový krém na koláče, zákusky, torty. Inšpirujte sa našim jednoduchým receptom. Fantastický univerzálny vanilkový krém z dielne webu Najlepšie koláče.

Aj keď je web najlepsiekolace.sk nováčikom, máme bohaté skúsenosti s prípravou sladkých dobrôt. Postupne vám bude prinášať recepty na overené pochúťky - koláče, torty, dezerty, krémy, korpusy, ale aj sladké jedlá.

Tradičné aj moderné, ľahké a fit. Veríme, že si nás obľúbite a staneme sa vašim dobrým spoločníkom pri ich príprave. Oslaďte si s nami život.

Vyskúšajte aj najlepší čokoládový krém na torty a zákusky, recept portálu Ženyvmeste.sk

Jednoduchý vanilkový krém, lahodný krém na torty a koláče

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Tepelná úprava: 15 minút
  • Množstvo: 1 koláč, 1 zákusok, 1 torta (podľa veľkosti)

Najlepší univerzálny pudingovo-maslový krém s vanilkovou príchuťou. Vyskúšajte. Skvelý vanilkový krém na tortu, koláč či zákusok. Výborný univerzálny krém so značkou Najlepšie koláče.

Zopár dobrých rád pri príprave lahodného vanilkového krému na torty a koláče:

  • pri príprave maslovo-pudingového krému by mali mať všetky suroviny rovnakú teplotu, inak by sa nám mohol maslový krém zraziť (dve hodiny pred použitím ich dáme na rovnaké miesto)
  • ak sa nám krém zrazí, zahrejeme ho (v mikrovlnke), opäť prešľaháme
  • koláče a torty plníme krémom až po vychladnutí
  • je vhodné potrieť korpusy džemom alebo lekvárom, prípadne ovocnou omáčkou, aby krém nevsiakol do piškóty (zvýrazní sa aj chuť torty či koláčika)

Dokonalý mamkin koláčik fantastický piškótový koláč s banánmi a šľahačkou, recept webu DobráKuchyňa.sk

Recept ako pripraviť vynikajúci univerzálny vanilkový krém

(Na 1 koláč, 1 zákusok, 1 tortu)


Ingrediencie

  • 500 ml - mlieko
  • 2 ks - vanilínový cukor
  • 250 g - maslo
  • 2 kopcovitá lyžica - kryštálový alebo trstinový cukor
  • 2 ks - Zlatý klas 40 g
Poslať ako nákupný zoznam



Univerzálny vanilkový krém do všetkých koláčov, top RECEPTAutor - Nela

Univerzálny vanilkový pudingovo maslový krém - postup receptu

Ingrediencie: 500 ml mlieko, 2 ks Zlatý klas (spolu 80 g), zvoliť môžeme aj vanilkový puding (keď Zlatý klas nemáme), 2 ks vanilínový cukor,  2 kopcovité lyžice kryštálového alebo trstinového cukru (aj viac, podľa chuti, záleží, aký sladký krém si chceme pripraviť), 250 g masla (izbovej teploty)

  1. Z mlieka odoberieme cca 2 dl, v ktorom dôkladne rozmiešame Zlaté klasy.
  2. Zvyšok mlieka si spolu s cukrom (kryštálovým, vanilínovým) dáme variť.
  3. Keď mlieko zovrie, pridáme rozmiešané Zlaté klasy, uvaríme vláčny puding.
  4. Necháme mierne vychladnúť (prikryjeme fóliou, aby sa neurobila kôrka).
  5. Keď je puding vlažný, primiešame maslo izbovej teploty. Spolu prešľaháme.

Tip na najlepšie koláče: Ak chceme vanilkový krém ešte jemnejší a lahodnejší, k Zlatým klasom a k mlieku dôkladne primiešajte aj žĺtky (2 ks), a tak uvaríme puding. Vyskúšajte. 

Sladké vanilkové maškrtenie.

Overená čokoládová poleva recept na čokoládovú polevu ganache, ktorá nepraská

Prihláste sa na náš newsletter

A čítajte najnovšie recepty bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie koláče a zákusky

Aktuálne recepty