Nákupný zoznam

Výborná paska, RECEPT na domáci veľkonočný koláč

19.03.2021

  • 3.4/5

Výborná paska, recept na domáci veľkonočný koláč z kuchyne portálu najlepšiekoláče.sk. Pochutnajte si s nami.

Výborná paska, recept na domáci veľkonočný koláč z kuchyne portálu najlepšiekoláče.sk. Pochutnajte si s nami.

Výborná paska, recept na domáci veľkonočný koláč

Tradičná Veľká noc túto dobrotu potrebuje. Veľkonočná paska alebo i mazanec je, ako názov napovedá, klasikou na stoloch vo veľkonočnom období.

Je výborná napríklad s maslo, tvarohom či rovnako aj samotná s Grankom.

S veľkonočnou paskou je deň skrátka hneď sviatočnejší. Vyskúšajte si tento jednoduchý recept na veľkonočnú pasku aj Vy!

Máme pre vás aj recept na najlepší banánový chlebík s ovsenými vločkami

Paska, veľkonočný koláč


Ingrediencie

  • 200 ml - mlieko
  • 400 g - polohrubá múka
  • 4 ks - vajcia
  • 20 g - droždie
  • 1 ks - vanilínový cukor
  • 80 g - kryštálový cukor
  • 120 g - maslo
  • 20 g - plátky mandlí
Poslať ako nákupný zoznam



Výborná paska, RECEPT na domáci veľkonočný koláčAutor - Jaja

Paska, veľkonočný koláč - postup receptu

Ingrediencie: 200 mililitrov mlieka 20 gramov droždia 80 gramov kryštálového cukru 1 balík vanilínového cukru 400 gramov polohrubej múky 3 žĺtky 1 celé vajce 100 gramov masla 20 gramov plátkov mandlí, trošku masla na vymastenie tortovej formy.

  1. Z vlažného mieka, kryštálového cukru a droždia si pripravíme kvások tým, že ich spolu zmiešame a necháme aspoň 10 minút pracovať.
  2. Medzitým si spolu vymiešame múku, vanilínový cukor, zmäknuté maslo nakrájané na kocky a žĺtky.
  3. Kvások pridáme do cesta a poriadne miešame, až kým nedostaneme rovnomerné, vláčne cesto. To necháme v mise prikryté utierkou hodinu na teplom mieste, kým nám pekne nevykysne.
  4. Vykysnuté cesto si dáme na pomúčenú dosku, kde ho rozdelíme na 4 časti. Z tých vytvoríme 4 bochníčky rovnakej veľkosti a uložíme do maslom vymastenej tortovej formy jeden vedľa druhého.
  5. Celé vajce si roztrepeme, aby sa nám žĺtko a bielko spolu zmiešali. Potrieme ním celý vrch bochníčkov. Na to ešte nasypeme mandľové plátky.
  6. Veľkonočnú pasku dáme do predhriatej rúry a pečieme na 180 stupňoch približne 40-45 minút.

Hotovo - dobrú chuť!

Vyskúšajte aj recept na domáci voňavý mazanec webu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A čítajte najnovšie recepty bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie koláče a zákusky

Aktuálne recepty