Piškótové cesto - všestranne využiteľné na zákusky, rolády aj torty. Overený recept webu NajlepšieKoláče.sk.
Každá dobrá gazdinka by mala vedieť urobiť kvalitné piškótové cesto. Používa sa totiž ako dôležitý základ pre rôzne plnené zákusky, piškótové rolády či šľahačkovo-ovocné torty. Urobiť piškótové cesto našťastie nie je nič zložité.
Dobré je postupovať podľa úplne základného, jednoduchého receptu, ktorý sa pre vás už po krátkej praxi stane bežnou rutinou. Budete ho využívať vždy pri príprave rôznych sladkých pochúťok.
Netreba totiž žiadne komplikované oddeľovanie žĺtkov od bielkov, ani zložité postupy šľahania či miešania. Robí sa z celých vajec, stačí pár ingrediencií a cesto sa šľahá v mixéri s klasickou metličkou.
Podľa fotoreceptu na webe NajlepšieKoláče.sk si ukážeme, ako na to. Vyskúšajte aj obľúbenú rýchlu banánovú roládu
(na 8 porcií koláča)
Ingrediencie na 8 porcií: 3 vajcia, 6 polievkových lyžíc práškového cukru, 6 lyžíc oleja, 6 lyžíc polohrubej múky, 1 balík prášku do pečiva.
Tip pre vás
1. Vyšľaháme vajcia s cukrom
Začneme šľahaním celých vajec s práškovým cukrom.
2. Pridáme aj olej
Pridáme olej, zašľaháme.
3. Múku vymiešame s cukrom
Potom ešte múka vymiešaná s práškom do pečiva. Tie už veľmi opatrne zapracujeme do cesta ručne.
4. Pečieme asi 20 minút
Nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňov Celzia 15 až 20 minút. Piškótové cesto kontrolujeme špajdlou.
Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik
Máte len chuť na niečo dobré, ale nechcete stráviť pri sporáku veľa času? Pripravte si kakaový koláčik s čokoládovou polevou, recept na zdravý dezert do pol hodiny.
Karamel ako jedna báseň – ten pravý šmrnc sa získava pridaním soli do karamelizovaného cukru.
Výborný bebe zákusok. Vyskúšajte náš top recept na nepečený koláč z bebe keksov. Jednoduchý a tak skvelý.
Famózny nepečený čokoládový cheesecake pre čokoholikov. Vyskúšajte overený recept webu Najlepšie Koláče a pripravte si doma skutočnú delikatesu.
Vanilkový krém na dukátové buchtičky neodmysliteľne patrí. Skúste tento tradičný recept na klasickú dobrotu.
Najlepší piškótový koláč, nepečený a so šľahačkou. Rýchly recept, ak nerátate tuhnutie, tak je to 15 minútovka A bez pečenia. Chutí úžasne.