Nákupný zoznam

Najlepšie piškótové cesto, overený recept

31.08.2021

  • 4.0/5

Piškótové cesto - všestranne využiteľné na zákusky, rolády aj torty. Overený recept webu NajlepšieKoláče.sk.

Piškótové cesto - všestranne využiteľné na zákusky, rolády aj torty. Overený recept webu NajlepšieKoláče.sk.

Najlepšie piškótové cesto, overený recept

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 35 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 20 minút
  • Počet porcií: 8

Každá dobrá gazdinka by mala vedieť urobiť kvalitné piškótové cesto. Používa sa totiž ako dôležitý základ pre rôzne plnené zákusky, piškótové rolády či šľahačkovo-ovocné torty. Urobiť piškótové cesto našťastie nie je nič zložité.

Dobré je postupovať podľa úplne základného, jednoduchého receptu, ktorý sa pre vás už po krátkej praxi stane bežnou rutinou. Budete ho využívať vždy pri príprave rôznych sladkých pochúťok.

Netreba totiž žiadne komplikované oddeľovanie žĺtkov od bielkov, ani zložité postupy šľahania či miešania. Robí sa z celých vajec, stačí pár ingrediencií a cesto sa šľahá v mixéri s klasickou metličkou.

Podľa fotoreceptu na webe NajlepšieKoláče.sk si ukážeme, ako na to.

Ingrediencie na piškótové cesto

(na 8 porcií koláča)


Ingrediencie

  • 6 polievkových lyžíc - polohrubá múka
  • 3 ks - vajcia
  • 6 polievkových lyžíc - olej
  • 1 ks - prášok do pečiva
  • 6 polievkových lyžíc - práškový cukor
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie piškótové cesto, overený receptAutor - Slávka

Dokonalé piškótové cesto na plech, postup receptu

Ingrediencie na 8 porcií: 3 vajcia, 6 polievkových lyžíc práškového cukru, 6 lyžíc oleja, 6 lyžíc polohrubej múky, 1 balík prášku do pečiva.

Tip pre vás

[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu ako my pri výrobe receptov Žien v meste: Teraz v 50-percentnej ZĽAVE kúpite tu:]

1. Vyšľaháme vajcia s cukrom

Začneme šľahaním celých vajec s práškovým cukrom.

2. Pridáme aj olej

Pridáme olej, zašľaháme.

3. Múku vymiešame s cukrom

Potom ešte múka vymiešaná s práškom do pečiva. Tie už veľmi opatrne zapracujeme do cesta ručne.

4. Pečieme asi 20 minút

Nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňov Celzia 15 až 20 minút. Piškótové cesto kontrolujeme špajdlou.

Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik

Prihláste sa na náš newsletter

A čítajte najnovšie recepty bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie koláče a zákusky

Aktuálne recepty