Nákupný zoznam

Skvelá klasická bublanina s ovocím, overený recept

02.02.2021

  • 4.0/5

Skvelá klasická bublanina s ovocím, overený recept. Hrnčeková a jednoduchá. Pripravte si tradičný recept z ponuky webu najlepsiekolace.sk.

Skvelá klasická bublanina s ovocím, overený recept. Hrnčeková a jednoduchá. Pripravte si tradičný recept z ponuky webu najlepsiekolace.sk.

Klasická bublanina s ovocím

Bublanina je veľmi obľúbená. Upiecť si ju môžete nielen v lete s čerstvým ovocím, ale aj v zime z mrazeného či kompótového ovocia. Sladké maškrtenie s Dobrou kuchyňou.

Skvelá bublanina

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas pečenia: 25 minút
  • Počet porcií: 20

Vyskúšajte aj recept na hrnčekovú nadýchanú bublaninu webu Zenyvmeste.sk

Výhodou bublaniny je, že na jej prípravu môžete zvoliť ľubovoľné ovocie, aj to kompótové, ktoré sa na vás usmieva zo špajze. Je rýchla a jednoduchá na prípravu, a pritom veľmi chutná a šťavnatá.

Dobrá kuchyňa vám prináša ďalší overený recept na vynikajúci hrnčekový koláč. Najlepšia bublanina s ovocím pre celú rodinu.

Skvelá pudingová bábovka, výborný recept - kliknite

Hrnčeková bublanina s ovocím - ingrediencie

(hrnček 250 ml)


Ingrediencie

  • 1 hrnček - mlieko
  • 2 hrnčeky - polohrubá múka
  • 3 ks - vajcia
  • 1/2 hrnčeka - olej
  • 2 ks - vanilínový cukor
  • 1 ks - prášok do pečiva
  • 1 hrnček - kryštálový cukor
  • 1 ks - ovocie
Poslať ako nákupný zoznam



Skvelá klasická bublanina s ovocím, overený receptAutor - Nela

Klasická bublanina s ovocím, postup receptu

Ingrediencie: hrnček 250 ml. Suché ingr.: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 2 ks vanilínový cukor, 1 ks prášok do pečiva, mokré ingr.: 1 hrnček vlažného mlieka, 3 ks vajce, ½ hrnčeka oleja, ovocie na bublaninu: čerstvé, mrazené alebo kompótové ovocie podľa obľuby.

  • 1. Cesto na ovocnú bublaninu si pripravíme tak, že si zmiešame suché a mokré ingrediencie osobitne, v dvoch miskách. Potom do suchej zmesi zapracujeme vymiešané mokré  ingrediencie. Vznikne nám vláčne cesto. Príprava cesta je veľmi rýchla.
  • 2. Na hrnčekovú bublaninu môžeme zvoliť rôzne druhy čerstvého alebo mrazeného ovocia (3 plné hrste). Čerstvé ovocie umyjeme, odkôstkujeme, zbavíme stopiek. Máte veľa kompótov? Pokojne ho použite do našej chutnej bublaniny s ovocím.
  • 3. Plech (cca 25x35 cm) vystelieme papierom na pečenie, prípadne dôkladne potrieme olejom (maslom). Na pripravený plech vylejeme cesto, na neho poukladáme zvolené ovocie. Ovocnú bublaninu pečieme cca 25 minút, podľa veľkosti plechu.

Tip webu najlepsiekolace.sk: Upečenú hrnčekovú bublkaninu si môžeme posypať práškovým cukrom. Milujete čokoládu? Tak si potom pripravte čokoládovú polevu, ktorou ovocnú bublaninu pofrkajte.

Dobrú sladkú chuť. smiley

Vyskúšajte aj recept na najlepšiu bublaninu s ovocím webu DobráKuchyňa.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A čítajte najnovšie recepty bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie koláče a zákusky

Aktuálne recepty