Nákupný zoznam

Čokoládová poleva ganache. RECEPT na polevu, ktorá sa neláme

23.02.2021

  • 5.0/5

Najlepšia čokoládová poleva ganache, ktorá sa neláme. Recept so značkou Najlepšie koláče

Fantastická čokoládová poleva ganache, poleva, ktorá nepraská

Aká je čokoládová poleva ganache? Čokoládová poleva, ktorá nepraská. Vyskúšajte recept na jednoduchú polevu ganache so značkou Najlepšie koláče.

Stavte na istotu. Nádherne lesklá čokoládová poleva, s ktorou sa výborne pracuje, a ktorá zaručene nepraskne. Čokoládová poleva ganache.

Vyskúšajte aj skvelú čokoládovú polevu ganache, top recept webu Ženyvmeste.sk

Recept ako pripraviť čokoládovú polevu ganache

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Tepelná úprava: 10 minút
  • Množstvo: poleva na 1 tortu, 1 zákusok, 1 koláč

Čokoládová poleva ganache. Je to poleva, ktorá sa pripravuje z jedného dielu kvalitnej vysokopercentnej čokolády a jedného dielu šľahačkovej smotany. Čím je čokoláda kvalitnejšia, tým je poleva hladšia, bez hrudiek.

Ganache - čokoládová poleva pochádza z Francúzska. Je veľmi chutná a nádherne vyzerá.

Tortám, zákuskom, dezertom a koláčom dodá čokoládová poleva ganache noblesu. Jej výhodou je, že je nádherne lesklá, pri krájaní sa vôbec neláme. Preto sa táto skvelá čokoládová poleva teší veľkej obľube. Nech sa páči, vyskúšajte. Úžasná čokoládová poleva z dielne webu Najlepšie koláče.

Skvelá pochúťka recept na najlepšie hrnčekové palacinky webu DobráKuchyňa.sk

Najlepšia čokoládová poleva ganache - veľmi obľúbená poleva

(Na 1 tortu, 1 zákusok, 1 koláč)


Ingrediencie

  • 200 ml - šľahačková smotana 33%
  • 200 g - kvalitná čokoláda
Poslať ako nákupný zoznam



Čokoládová poleva ganache. RECEPT na polevu, ktorá sa nelámeAutor - Nela

Vynikajúca čokoládová poleva ganache - postup receptu

Ingrediencie: 200 ml 33% šľahačkovej smotany, 200 g kvalitnej tmavej čokolády (min. 52%, najlepšie 70% a viac)

  1. V hrnci si zohrejeme šľahačkovú smotanu. Tesne pod bodom varu (začne jemne bublať) ju odstavíme. Do sklenej misky nalámeme čokoládu, zalejeme horúcou smotanou.
  2. Takto pripravené ingrediencie necháme 10 minút postáť. Potom šľahačkovú smotanu s rozpustenou kvalitnou čokoládou vymiešame na hladkú lesklú polevu, ktorá chutí úžasne.
  3. Necháme chvíľu vychladnúť a môžeme ju natrieť na koláče, zákusky, torty. S takto pripravenou lahodnou čokoládovou polevou sa výborne pracuje, pretože sa pekne rozteká.

Tip na najlepšie koláče: Toto množstvo čokoládovej polevy ganache postačí na jeden väčší koláč či zákusok, ale aj na tortu. Ak máte koláčik menší, pripravte si polevu z 1/2 dávky. Dôležitý je pomer, 1 diel šľahačkovej smotany a 1 diel kvalitnej čokolády.

Sladké maškrtenie.

Skúste si s nami pripraviť aj jednoduchý hrnčekový jablkový koláč

Prihláste sa na náš newsletter

A čítajte najnovšie recepty bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie koláče a zákusky

Aktuálne recepty