2x hlasované
Čas prípravy: 15 minút,
Čas tuhnutia: 8 hodín,
Počet porcií: 10
 

Výborný bebe zákusok má u nás vždy jednotku. Vyskúšajte náš top recept na nepečený koláč z bebe keksov. Jednoduchý a tak skvelý.

Bebe zákusok

Bebe zákusok predstavuje lahodný nepečený koláč, ktorý kombinuje bohatosť čokolády s jemnosťou bebe keksov.

Pripravte si obľúbený nepečený zákusok, ktorý vás prekvapí svojou jemnou čokoládovou chuťou. Postačia vám len 4 ingrediencie. Recept je vhodný aj pre začiatočníkov.

Bebe zákusok je naozaj obľúbený a môže to byť hneď z niekoľkých dôvodov. Prvým je, že jeho príprava nevyžaduje pečenie, čo ho robí ideálnym voľbou pre tých, ktorí nemajú rúru alebo chcú minimalizovať používanie tepla v kuchyni, čo môže byť obzvlášť výhodné v teplejších mesiacoch.

Ďalším kľúčovým faktorom jeho obľúbenosti je jednoduchosť prípravy, ktorá nevyžaduje špeciálne kuchynské vybavenie alebo pokročilé kulinárske zručnosti. Bebe keksy sú ľahko dostupné a pripravené k použitiu, takže nie je potrebné vyrábať vlastné cesto.

Prečo je obľúbený?

Zákusok je tiež variabilný v tom, že môže byť prispôsobený podľa individuálnych chutí, či už zmenou typu čokolády, pridávaním rôznych druhov orechov, alebo použitím alternatívnych druhov keksov pre rôzne vrstvy.

Mnohí ľudia tiež oceňujú bohatú a krémovú chuť, ktorú tento zákusok ponúka, kombinujúc ho s lahodnou čokoládou a jemnými keksami, ktoré sa v chladničke zmäknú, a tým vytvárajú príjemnú textúru.

A napokon, estetický vzhľad bebe zákusku, s jeho peknými vrstvami a možnosťou vytvárať rôzne dekorácie, môže byť tiež faktor, prečo je tak obľúbený pri rôznych oslavách a zhromaždeniach. Tento dezert je nielen chutný, ale aj vizuálne príťažlivý, čo ho robí obľúbeným voľbou na servírovanie hosťom. Skúste aj recept na banánový chlieb.

Ingrediencie

  • 1,5 balíka svetlých bebe keksov,
  • 1,5 balíka kakaových bebe keksov,
  • 200 g horkej čokolády (minimálne 60% obsah kakaa),
  • 500 g mascarpone,
  • 330 g šľahačkovej smotany,
  • na ozdobu: mandle, kešu, želé cukríky,

Postup receptu

1Do menšieho hrnca si nalámeme horkú čokoládu a necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli.

Nalámeme si čokoládu. Foto - Katka

2Rozpustenú čokoládu si odložíme bokom a necháme ju pri izbovej teplote vychladnúť.

Rozpustenú čokoládu necháme vychladnúť. Foto - Katka

3

Vo vyššej mise si zmiešame spolu mascarpone so smotanou na šľahanie (obe izbovej teploty) a vymiešame jemne ručne metličkou, aby mala zmes hladkú konzistenciu, pozor nešľaháme.

Zmiešame mascarpone a smotanu. Foto - Katka

4

Po vychladnutí čokolády ju pomaly primiešavame k šľahačkovej zmesi.

Primiešame aj čokoládu. Foto - Katka

5

Na rovnú dosku alebo tácku si ukladáme v rade za sebou keksy, striedame vrstvy obyčajných a kakaových. Keksy sa dajú ukladať aj za sebou v stoji, v tom prípade je potrebné krájať zákusok šikmým rezom.

Ukladáme si keksy a striedame vrstvy. Foto - Katka

6

Každú vrstvu si natrieme krémom, približne štvrtina krému by mala ostať na potretie vrchu a bokov. Mne vyšli 10 poschodí keksov.

Krémom natrieme aj kraje. Foto - Katka

7

Zvyšnú časť krému natrieme na vrch a boky a ľubovoľne ozdobíme. Zákusok odložíme na noc do chladničky stuhnúť a zmäknúť. Po vychladnutí krájame rovným rezom aby bolo vidieť jednotlivé vrstvy.

Bebe zákusok je hotový. Už ho len necháme počas noci stuhnúť. Foto - Katka

Dobrú chuť. Bebe zákusok je hotový. Vyskúšajte aj náš recept na krtkovu tortu.

Bebe zákusok je hotový. Foto - Katka
Bebe zákusok je hotový. Foto – Katka

Videorecept

Čo môžem použiť ako náhradu za bebe keksy?

Ak nemáte k dispozícii bebe keksy, môžete ako alternatívu použiť iné sušienky alebo keksy, ktoré sú dostupné. Vhodnou náhradou môžu byť piškóty, oreo sušienky, digestive keksy alebo akékoľvek iné sladké keksy, ktoré majú podobnú konzistenciu a chutia vám. Stačí si vybrať také, ktoré vám budú vyhovovať aj z hľadiska chuti celej torty.

Ako dlho by mal byť bebe zákusok v chladničke?

Bebe zákusok by mal byť v chladničke dostatočne dlho na to, aby krém stuhnutý a keksy mohli zmäknúť, čo vylepší ich chuť a textúru. Odporúčaný čas na chladení v recepte je cez noc, čo je ideálne, ale minimálne by mal zákusok v chladničke stráviť 4-6 hodín, aby sa zabezpečila jeho dobrá konzistencia a aby bol ľahko krájateľný.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu