Nákupný zoznam

Vynikajúce langoše, RECEPT na cesto z chladničky

26.03.2021

  • 5.0/5

Najlepšie jednoduché langoše. Recept na skvelé cesto z chladničky so značkou Najlepšie koláče.

Langoše - Tonkine skvelé domáce langoše

Výborné mäkké langoše, recept na cesto z chladničky. Ponúkame vám jednoduchý recept ako si doma pripraviť pripraviť chutné langoše. Nech sa páči, domáce langoše so značkou Najlepšie koláče.

Langoše – smažená placka z kysnutého cesta, ktorá je skvelou pochúťkou na trhoch a jarmokoch. Pripravte ich svojej rodine doma, vaše detičky sa budú oblizovať.

Tento recept mám od mojej dobrej priateľky, ktorá neskutočne dobre varí a pečie. Tonka, ďakujem.

Vybrali sme pre vás aj recept na voňavý domáci írsky chlieb bez kysnutia

Vynikajúce langoše, recept ako pripraviť cesto na langoše

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Tepelná úprava: 15 minút
  • Počet kusov: 12 menších langošov
Aj keď sú Najlepšie koláče nováčikom, máme bohaté skúsenosti s prípravou tôrt, koláčov, zákuskov, dezertov, sladkých, ale aj mnohých múčnych jedál. Postupne vám budeme prinášať nové recepty, aby ste sa mohli inšpirovať. 

Recept do zbierky na langošové cesto z chladničky. Úžasné domáce langoše so značkou Najlepšie koláče.

Namiesto tatárskej omáčky môžete zvoliť aj hustý biely jogurt zmiešaný s roztlačeným cesnakom, soľou a mletým čiernym korením. Vyskúšajte túto zdravšiu náhradu.

Tradičná pochúťka nadýchané domáce šišky, babičkin recept so značkou DobráKuchyňa.sk

Mäkké langoše, rýchly recept

(Na 12 langošov)


Ingrediencie

  • 100+150 ml - mlieko
  • 2 malá lyžička - soľ
  • 1 ks - vajce
  • 2 polievkové lyžice - kyslá smotana
  • 1/2 kocky - čerstvé droždie
  • 1 podľa chuti - kečup
  • 1 podľa chuti - tatárska omáčka
  • 500 g - hladká špaldová (hladká) múka
  • 1 podľa potreby - olej
  • 1 malá lyžička - trstinový alebo kryštálový cukor
  • 1 podľa chuti - roztlačený cesnak
  • 1 podľa chuti - obľúbený nastrúhaný syr
Poslať ako nákupný zoznam

Vynikajúce langoše, RECEPT na cesto z chladničkyAutor - Nela

Najlepšie domáce langoše - postup receptu

Ingrediencie na kvások: 100 ml mlieka, ½ kocky čerstvého droždia (21 g) ,1 malá lyžička trstinového (kryštálového) cukru na langošové cesto: 500 g hladká špaldová (hladká) múka, 1 ks vajce, 150 ml mlieko, 2 polievkové lyžice kyslej smotany, 1 malá lyžička soli na vyprážanie: olej podľa potreby (langoše musia plávať v oleji) na oblohu: kečup, tatárska omáčka, roztlačený cesnak, obľúbený nastrúhaný syr - podľa chuti

  1. Cesto na langoše si pripravíme deň vopred, pretože bude kysnúť v chladničke. Urobíme si kvások. Do vlažného mlieka primiešame rozdrobené droždie a cukor. Kvások necháme vykysnúť, trvá to približne 5 minút.
  2. Vymiesime cesto na domáce langoše. K hladkej špaldovej (hladkej) múke pridáme vajce, mlieko, smotanu, soľ a vykysnutý kvások. Ak použijeme robot s hákom alebo hnetacími metličkami, ušetríme veľmi veľa času.
  3. Hotové vymiesené cesto potrieme rukami olejom (aby sa nelepilo) a uložíme do mikroténového vrecka. Uzol urobíme navoľno, nestláčame, pretože cesto nakysne, zväčší svoj objem. Cesto uložíme do chladničky.
  4. Na druhý deň môžeme domáce langoše vyprážať. Robíme to tak, že si ruky potrieme olejom (cesto sa nebude lepiť), odoberieme kúsok cesta (malú guličku) a pomaly, mastnými rukami rukami urobíme tenkú placku.
  5. Langoše vyprážame v dostatočnom množstve oleja z oboch strán dozlatista. Potom ich ukladáme na papierový obrúsok, aby sme ich zbalili prebytočného tuku. Ešte teplé langoše obložíme obľúbenými pochúťkami.
  6. Langoše môžeme potrieť tatárskou omáčkou, kečupom, pridáme aj obľúbený nastrúhaný syr. Domáce langoše podávame hneď teplé, vtedy chutia najlepšie. Úžasné langoše, ktoré si môžete pripraviť kedykoľvek.

Tip na najlepšie koláče: Veľkosť langošov záleží od toho, aký veľký kúsok cesta si odoberieme. Ak chceme langoše menšie, tvarujeme veľkosť malej loptičky, keď väčšie, veľkosť vajíčka. Cesto na langoše vydrží v chladničke 3-4 dni.

Dobrú tradičnú chuť. 

Vyskúšajte aj fantastické domáce langoše, recept webu Ženy v meste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A čítajte najnovšie recepty bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie koláče a zákusky

Aktuálne recepty