1x hlasované
Čas prípravy: 20 minút
Čas tepelnej úpravy: 60 minút
Počet porcií: 10
 

Náš dokonalý cheesecake – neobyčajne obyčajný cheesecake, ktorý budete milovať. Pripravte sí s nami skvelý koláčik podľa overeného receptu webu NajlepšieKoláče.sk.

Dokonalý cheesecake

Cheesecake je obľúbeným dezertom po celom svete a má zaujímavú históriu a rôzne varianty. Tu je niekoľko zaujímavostí o cheesecake:

História cheesecaku siaha až do starovekého Grécka a Ríma, kde bol pripravovaný podobný dezert syrového tvarohu a medu. V priebehu storočí sa recepty a ingrediencie vyvíjali.

Najstarší dochovaný recept na cheesecake pochádza z antickej gréckej kuchárky napísanej okolo roku 230 n. l. a obsahuje tvaroh, med a pšeničnú múku.

V niektorých regiónoch sveta, ako je Taliansko a Francúzsko, je cheesecake tiež obľúbeným dezertom, ale tam sa často pripravuje s ricottou alebo mascarpone, čo sú iné druhy syrov ako tvaroh.

Existuje mnoho rôznych variácií cheesecake, vrátane ovocného cheesecake s lesným ovocím, malinového cheesecake, čokoládového cheesecake a mnoho ďalších.

Národný deň cheesecake sa oslavuje 30. júla. Tento deň slúži ako príležitosť na oslavu tohto obľúbeného dezertu a na jeho konzumáciu.

Najdrahšie cheesecake na svete bol vytvorený v New Yorku a stál viac ako 4 000 dolárov. Bol zdobený zlatom a diamantmi.

Cheesecake sa tiež často podáva na svadbách a iných oslavách. Je obľúbeným dezertom pre veľké udalosti vďaka svojmu bohatému a lahodnému charakteru.

V Spojených štátoch bola prvá továreň na cheesecake založená v roku 1872 v New Yorku. Odvtedy sa cheesecake stal komerčne vyrábaným dezertom.

Niektoré regióny sveta majú svoje vlastné varianty cheesecake, ktoré zahŕňajú miestne ingrediencie a tradície. Napríklad v Japonsku existuje japonský cheesecake, ktorý je známy svojou ľahkou a nadýchanou textúrou.

Variácie

  1. New York Cheesecake: Tento klasický variant cheesecake je známy pre svoju hutnú a krémovú konzistenciu. Je obvykle podávaná s korou z cesta a často je ozdobená šľahačkou alebo ovocím.
  2. Ovocný Cheesecake: Tento variant cheesecake zahŕňa pridanie rôznych druhov ovocia, ako sú maliny, jahody, čučoriedky alebo broskyne, do zmesi alebo ako polevu na vrchole cheesecake. Ovocný cheesecake pridáva osviežujúcu a sladkú chuť.
  3. Čokoládový Cheesecake: Čokoládový cheesecake obsahuje kakaový prášok alebo čokoládovú polevu pre milovníkov čokolády. Tento variant cheesecake môže byť bohatý a intenzívny.
  4. Malinový Cheesecake: Malinový cheesecake často obsahuje malinovú polevu alebo malinové džemy, čo dodáva dezertu jemnú kyslú a sladkú chuť.
  5. Jednoduchý Tvarohový Cheesecake: Tento typ cheesecake sa vyrába s tvarohom, tvarohovým jogurtom alebo mascarpone s minimálnymi prísadami. Je ľahšia a má sviežu chuť.
  6. Citrónový Cheesecake: Citrónový cheesecake má výraznú citrónovú chuť a často obsahuje citrónovú kôru a šťavu pre osviežujúcu a kyslú chuť.
  7. Šťavnatý Cheesecake: Tento variant cheesecake môže obsahovať rôzne druhy džemov alebo sirupov pre extra sladkosť a chuť.
  8. „Bezpečný“ Cheesecake: Niektoré recepty na cheesecake ponúkajú bezlepkové alebo bezlaktózové varianty pre tých, ktorí majú stravovacie obmedzenia.
  9. Zmrzlinový Cheesecake: Tento variant cheesecake je chladený a podáva sa ako zmrzlina. Je obvykle bez pečenia a má osviežujúcu textúru.

Toto sú len niektoré z mnohých variantov cheesecake, ktoré si môžete vychutnať. Každá má svoju vlastnú unikátnu chuť a charakteristiku, ktorá ju robí zvláštnou. Tu je naša punčová torta. A tu je piškótová roláda s banánom.

 Ingrediencie

  • 300 g – hladká múka
  • 170 g – maslo
  • 2 kávové lyžičky – citrónová šťava
  • 20 g – kakao
  • 250 g – mascarpone
  • 80 g – cukor
  • 500 g – jemný mäkký tvaroh
  • 4 ks – banány
  • 6 ks – nektárinky
  • 150 g – hnedý cukor
  • 1 ks – vanilkový cukor

Postup receptu

1Spracujeme si prísady na cesto. Zmiesime múku s vajíčkom, maslom, cukrom a kakaom.

Cesto necháme pol hodinu stuhnúť v chladničke.

suroviny si spracujeme, Foto - Slávka

2Cestom vyložíme dno tortovej formy. Dbáme na to, aby bolo všade rovnomerne rozmiestnené.

cestom vyložíme dno tortovej formy, Foto - Slávka

3

Medzitým si pripravíme náplň. Celé vajíčka šľaháme s cukrom, hnedým aj vanilkovým.

pripravíme si náplň, Foto - Slávka

4

Šľaháme na hustú penu, po chvíľke pridáme citrónovú šťavu. Následne do toho našľaháme aj tvaroh a mascarpone.

šlaháme penu, Foto - slávka

5

Na cesto natrieme rozmixované nektárinky alebo roztlačené banány.

na cesto dáme rozpučené ovocie, Foto - Slávka

6

Nalejeme tvarohovo-vajíčkovú plnku a pečieme na 170 stupňov Celzia hodinu vo vodnom kúpeli. Dobré je formu zvonka obaliť papierom na pečenie.

pečieme hodinu, Foto - Slávka

7

Po hodine treba odskúšať drevenou špajdlou, či plnka pečením stuhla. Musí ostať suchá. Ak áno, cheesecake je hotový.

a máme hotovo, Foto - Slávka

Dobrú chuť! Skúste aj náš nepečený cheesecake s čučoriedkami.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu